NaslovnicaVijestiNe pitaju koliko košta da ga dovedu: Nude blanko ugovor Guardioli!

Ne pitaju koliko košta da ga dovedu: Nude blanko ugovor Guardioli!

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, dobio je “ponudu koja se ne odbija”. Na njemu je samo da sebi upiše platu na blanko ugovor.

Josep Pep Guardiola velika je želja Paris Saint-Germaina. Menadžeru Manchester Cityja ostalo je još 16 mjeseci do isteka ugovora s klubom gde zarađuje 15 miliona funti neto po sezoni, ali Parižani neće žaliti novca.

Daily Mirror piše da je bogati gazda “svetaca” Nasser Al-Khelaifii spreman da mu ponudi blanko ugovor na kojem Španjolac treba da upiše platu koju želi.

[su_no1forfootball]

Ostaje da se vidi šta Pep ima u planu, jer mu je sportska priča važnija od novca, iako je najplaćeniji trener na planeti.

Pep Guardiola profesionalnu karijeru započeo je 1990. godine u Barceloni, igrao je i za Bresciju, Romu, Al-Ahli i Dorados de Sinaloa. Od 2007. je trener u B momčadi Barcelone, a od 2008. do 2012. je bio trener glavne momčadi Barcelone.

Manchester City je početkom 2016. godine službeno objavio da će španjolski nogometni stručnjak od sezone 2016/17. voditi City. Guardiola je sa engleskim prvoligašem potpisao na tri godine.

WENGER NIJE ŽELIO MKHITARYANA: Evo kojeg igrača Manchester Uniteda je Wenger želio u zamjenu za Sancheza

UEFA uvodi promjene u Financijski Fair-Play i staje na kraj ‘naftašima’…

Guardiola je sa Barcelonom osvojio dvije Lige prvaka, tri naslova La Lige, dva Copa del Reya, dva UEFA Superkupa, dva Svjetska klupska prvenstva, a sa Bayernom tri Bundeslige, njemački kup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sa Manchester Cityjem ove sezone je ostvario nestvaran niz od 19 uzastopnih pobjeda. Mnogi su bili skeptični kada je preuzeo klub sa Etihada, sumnjavši da će uspjeti uspostaviti dominaciju kakvu je imao sa Barcom i Bayernom.

No Španjolac je razuvjerio i najtvrđe kritičare, “presadivši” pelcer čuvene tika-take u plavi dio Manchestera. Neki bi u šali rekli da je Guardiola sa Cityjem zalutao u škotsku ligu, pošto je nevjerovatno sa kakvom lakoćom je “lomio” rivale.

Ipak, pred njim je možda i najveći izazov karijere, pošto je poznato da bogate vlasnike Cityja jedino može zadovoljiti osvajanje Lige prvaka, što je podvig koji im nikada u povijesti nije pošao za rukom (najbolji rezultat im je polufinale iz 2016. godine).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!