NaslovnicaVijestiNedved žali što nikada nije igrao u Unitedu

Nedved žali što nikada nije igrao u Unitedu

Nekadašnji češki nogometaš Pavel Nedved otkrio je da žali što nikada u karijeri nije imao šansu igrati za Manchester United. Nedved je svoju igračku karijeru završio 2009. godine u Juventusu, a tijekom karijere, koja je trajala 18 godina, osvojio je brojne trofeje i nagrade, uključujući i nagradu za najboljeg nogometaša Europe 2003. godine.

nedved

On je, međutim, priznao da je ljubomoran na svog zemljaka Karela Poborskog, koji je od 1996. do 1998. igrao za United.

“Zbog čega žalim? Zbog toga što nikada nisam igrao za Manchester United. Prelazak u United nikada nije bio na stolu, jedino se Chelsea interesirao za mene. Volio sam generaciju Paula Scholesa i Ryana Giggsa, kojima sam se divio. Bio sam malo ljubomoran na Poborskog, koji je igrao za United i koji je iskusio velike mečeve.”, rekao je Nedved za češke medije.

Bivši nogometaš Sparte iz Praga i Lazija rekao je i da je sadašnji napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović jedan od najtalentiranijih igrača s kojima je igrao. Ibrahimović je u Juventus stigao 2004. godine iz Ajaxa i proveo dvije godine u timu iz Torina, s kojim je osvojio dvije titule u Seriji A.

“Što se tiče suigrača, bilo ih je mnogo i ne želim uvrijediti bilo koga… Ali, ako bih morao odabrati jednog, onda bi to bio Zlatan Ibrahimović. On ima strašnu moć, odličnu tehniku”, rekao je Nedved.

Najnovije vijesti

Premier liga uvodi pravila koja ograničavaju troškove klubova

0
Na nedavnom sastanku predstavnika klubova engleske Premier lige, većina je podržala uvođenje mjera za ograničenje potrošnje na igrače. Jedino su Manchester United, Manchester City...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!