NaslovnicaVijestiNEMINOVAN ODLAZAK: Tri velikana iz Premier lige se uključila u utrku za...

NEMINOVAN ODLAZAK: Tri velikana iz Premier lige se uključila u utrku za dovođenje Neymara!

Prema pisanju francuskih medija, čak tri velikana iz Premier lige uključila su se u utrku za dovođenje zvijezde Paris Saint-Germaina Neymara, čiji odlazak sa Parka prinčeva je gotovo sigurno neminovan u skorijoj budućnosti.

Liverpool zainteresiran za dovođenje Neymara

Kako pišu poznate novine Le Parisien, brojni vodeći svjetski klubovi pomno prate situaciju u kojoj se nalaze Brazilac i njegov suigrač Kylian Mbappe, te su u kontaktu sa njihovim predstavnicima.

Među tih šest klubova, čak tri su iz Premier lige, a riječ je o Chelseaju, Manchester Cityju i Liverpoolu, dok su tu još i Barcelona, Real Madrid, te Juventus. I Neymar i Mbappe se u posljednjih nekoliko mjeseci bez prestanka povezuju sa odlaskom iz francuske prijestolnice.

Najizgledniji po svemu sudeći izgledaju mogući transferi u La Ligu, odnosno dvojac Barcelona – Real Madrid, ali za njihovo dovođenje se pripremaju i premierligaši, koji će pokušati iskoristiti priliku ukoliko se ona pojavi.

Ipak, malo je vjerovatno da će Mbappe završiti u Liverpoolu, s obzirom da je Jurgen Klopp nedavno priznao da francuski napadač nije njihova meta. Naime, rekao je: “Sa sportskog gledišta, nema mnogo razloga zbog kojih ne bismo doveli Mbappea, s obzirom kakav je igrač. Međutim, novac je problem, nema nikakve šanse da ga dovedemo, oprostite što negiram ovu vijest.”

Zatim je nastavio: “Mislim da ne postoji klub koji može kupiti Kyliana Mbappe od PSG-a. Ne možemo to učiniti, i nemamo što više reći o tome. Kupovina igrača takvog kalibra je jako teška.” Međutim, nije negirao mogući dolazak Neymara, koji bi iz Pariza mogao otići znatno jeftinije, s obzirom da je otvoreno priznao kako mu je želja napustiti klub. Što će se zaista dogoditi s njim, ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko mjeseci, a možda već i ove zime.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!