NaslovnicaVijestiUnitedu prijeti izbacivanje iz Europske lige jer je UEFA odbila promjenu pravila

Unitedu prijeti izbacivanje iz Europske lige jer je UEFA odbila promjenu pravila

Britanski milijarder Sir Jim Ratcliffe, koji je krajem prošle godine kupio 25 posto udjela u vlasništvu Manchester Uniteda, mogao bi biti ključan u jednom intrigantnom scenariju koji bi mogao utjecati na klub s Old Trafforda i njihovo sudjelovanje u europskim natjecanjima iduće sezone. Naime, Ratcliffe, koji je na čelu kemijske kompanije Ineos, postao je vlasnik četvrtine dionica Manchester Uniteda od prosinca, istovremeno posjedujući udio u francuskom klubu Nice.

UEFA i dalje odbija promijeniti za mnoge sporno pravilo o “vlasništvu više klubova”, a to stvara problem Unitedu.

Krovna europska nogometna asocijacija napokon je objavila svoje nove propise o pitanjima “vlasništva nad više klubova”, ali je zadržala zabranu sudjelovanja istog evropskog natjecanja za dva kluba koji imaju istog vlasnika. Drugim riječima, jedan klub pod tim vlasništvom mogao bi sudjelovati u natjecanju, dok bi drugi bio isključen iz europskih natjecanja, a koji će se klub kvalificirati u natjecanje određivalo bi se na temelju plasmana u domaćem prvenstvu.

Manchester United trenutno se nastoji plasirati u Europsku ligu putem Premiershipa. Ukoliko bi situacija na ljestvici u dva državna prvenstva ostala ista do kraja sezone, to bi značilo da bi Nice dobila priliku igrati to natjecanje, dok bi Manchester United ostao bez mjesta. Razlog tome je što je Nica bolje plasirana od Uniteda u svom prvenstvu, gdje je peta na tabeli, a klub s Old Trafforda je na šestom mjestu Premiershipa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!