NaslovnicaVijestiNevjerovatan događaj u Bugarskoj: Od naredne sezone u ligi gledat ćemo okršaj...

Nevjerovatan događaj u Bugarskoj: Od naredne sezone u ligi gledat ćemo okršaj “kopije” i “originala”

Dva kluba koja pripadaju i potiču iz iste povijesne baštine sljedeće će sezone igrati u prvoj bugarskoj ligi. Oba kluba se predstavljaju za – isti klub.

Bugarski nogometni savez završio je sezonu u drugoj ligi nešto ranije, stvorivši tako scenarij koji će nedvojbeno biti jedna od glavnih tema bugarskog nogometa kao takvog sljedeće sezone. CSKA 1948 se prvi put u svojoj povijesti pridružio prvoj bugarskoj ligi, klubu osnovanom 2016. godine, koji se proglašava nasljednikom jednog od najvećih bugarskih klubova, CSKA iz Sofije.

Transfer glasine: I Barca želi Havertza, poznata sudbina Leorya Sanea, Emery otkrio kojeg igrača je zamalo doveo u Arsenal

Priča ima svoje korijene u sezoni 2014/15, kada je CSKA Sofia zbog neisplativih dugova izbačen u treću bugarsku ligu što je rezultiralo da se CSKA Sofija, tada ekipa iz treće lige, spoji se s Litexom iz Lovecha koji je bio pred bankrotom i vrati se 2016. u prvu bugarsku ligu, koja se povećala za dva kluba. Neki članovi i navijači CSKA procijenili su da CSKA Sofija više nije isti klub nakon spajanja s Litexom, pa su osnovali novi klub, koji će u bugarskoj ligi prvi put igrati sljedeće sezone.

Sukobi između CSKA Sofije i CSKA 1948 nesumnjivo će pisati povijest bugarskog nogometa, jer će se sukobiti dva kluba koja se posljednjih godina bore za naslijeđe višestrukog bugarskog prvaka i koji tvrde da je ‘pravi’ CSKA.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!