NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN RAZLOG: Zbog čega je u petak u Iranu bio cenzurisan meč...

NEVJEROVATAN RAZLOG: Zbog čega je u petak u Iranu bio cenzurisan meč Bayerna?!

Iranski gledaoci su ovog vikenda bili lišeni gledanja prijenosa susreta između Augsburga i Bayerna, jer je prenos u međuvremenu prekinula vjerska policija, koja je također svoje prste umješala prije nekoliko dana oko ekipe Manchester Uniteda.

Iranski navijači nisu mogli pratiti susret njemačkog prvenstva između Augsburga i Bayerna u petak, jer je svoje prste u to umješala tzv. Iranska vjerska policija, koja osigurava da zabranjene slike i videi ne dolaze do iranskog naroda. U ovom slučaju, zabranjena je slika sutkinje Bibiane Steinhaus, jer u Iranu vlada šerijatski zakon koji propisuje da žene moraju biti pokrivene.

Jose Mourinho burno reagovao nakon što su Neymara proglasili najboljim Brazilcem nakon Pelea!

Naravno, budući da njemačka sutkinja nije bio pokrivena dok je obavljala svoj posao, iranski cenzori jednostavno su “zatamnili” meč i time spriječili gledanje utakmice u Iranu.

Bayernova cenzura dogodila se tek nekoliko dana nakon što je jedna od iranskih televizija promjenila grb Manchester Uniteda. Na televiziji su koristili stari grb kluba iz 1972. godine, jer se na novom jasno vidi crveni vrag, koji se smatra sotonskim simbolom, koji je inače zabranjen u Iranu u kojoj vlada islamski šerijatski zakon.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!