NaslovnicaVijestiNevjerovatna forma švedskog "wunderkinda" u prvoj ligi Holandije!

Nevjerovatna forma švedskog “wunderkinda” u prvoj ligi Holandije!

Švedsko čudo od djeteta Alexander Isak imao je mnogo problema s adaptacijom na novu sredinu u Dortmundu, a sada u Nizozemskoj dokazuje da s pravom ima epitet jednog od najtalentovanijih nogometaša na svijetu.

Svjetski mediji objavili su da je mladi švedski napadač Alexandre Isak novo veliko ime u švedskom nogometu i nasljednik Zlatana Ibrahimovića, a kao član AIK-a razbacivao se s ponudama europskih divova poput Real Madrida, Bayerna… Nakon pažljivog razmatranja, Isak se odlučio za Borussiju iz Dortmunda, koji je posljednjih godina izgradio ugled tima koji se ističe u razvoju mladih talenata, ali je Isak, međutim, naišao na znatne poteškoće u prilagođavanju u mnogo konkurentnijem okruženju nego što je bio slučaj u Švedskoj.

KOVAČ O ZVIJEZDI CHELSEAJA: Potreban nam je igrač poput njega!

Isak se preselio u prvu momčad Dortmunda i odigrao nekoliko utakmica za momčad, ali nije pokazao dovoljno da zadrži svoje mjesto među najboljima. Klub je procijenio da bi bilo najkorisnije posuditi ga, a taj potez je možda presudan za daljnji razvoj njegove karijere, jer je 19-godišnji Šveđanin odlaskom u Holandiju ponovo pokazao kakav je zapravo talenat.

Isak je postigao 11 golova u 11 utakmica u dresu Willem II, a ponovo je bio uspješan ovog vikenda kada je postigao pogodak u porazu od Ajaxa. Time je Isak izjednačio 50-godišnji rekord poljskog napadača Kazimierza Frankiewicza, koji je 1969. kao posljednji postigao 11 golova u prvih jedanaest utakmica u Eredivisie ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!