NaslovnicaVijestiNeymar optužio protivničkog igrača za simuliranje, on mu zaprijetio na zanimljiv način

Neymar optužio protivničkog igrača za simuliranje, on mu zaprijetio na zanimljiv način

Vezni igrač Strasbourga Dimitri Lienard otkrio je kako mu je zvijezda Paris Saint-Germaina Neymar tokom utakmice između ova dva kluba u subotu poručio da simulira.

Neymar optužio protivničkog igrača za simuliranje

Naime, Brazilac je zbog prekršaja upravo nad 29-godišnjim Francuzom dobio žuti karton, nakon čega ga je optužio kako je zapravo simulirao, te da prekršaj nije postojao.

Rezultat je na kraju glasio 2-1 za Strasbourg, koji je francuskom velikanu nanio prvi poraz u sezoni.

Neymar optužio protivničkog igrača za simuliranje

U izjavi nakon utakmice, Dimitri Lienard je otkrio detalje manje ‘svađe’ sa Neymarom, te mu poslao zanimljivu poruku.

“Rekao mi je kako sam simulirao”, otkrio je veznjak Strasbourga, prisjećajući se tog trenutka kada je Neymar napravio prekršaj.

“Trebao sam mu reći ‘dragi, naravno da si zvijezda, naravno da možeš raditi što hoćeš, i također je jasno kad kreneš plesati ispred mene, želim te povrijediti’.

Unatoč tome što igra u nevjerovatnoj formi ove sezone, u kojoj je u 17 utakmica u svim takmičenjima postigao 15 golova i podijelio devet asistencija, Neymar je bio nemoćan sinoć, baš kao i ostatak njegovog tima.

To je bio prvi poraz Paris Saint-Germaina u 16 odigranih utakmica ove sezone u francuskom prvenstvu, a najzanimljivije od svega je što su ga doživjeli protiv kluba koji se bori za opstanak u ligi.

[su_oglas]

Gol za vodstvo domaćina postigao je Nuno Da Costa upravo na asstenciju Lienarda već u 13. minuti. Međutim, pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti gol za izjednačenje postigao je Kylian Mbappe na asistenciju Adriena Rabiota.

U 65. minuti Strasbourg je ponovo poveo golom Stephanea Bahokena, a taj rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

Paris Saint-Germain trenutno ima 41 osvojen bod nakon 16 odigranih kola, te ima devet bodova više od Lyona, Monaca, te Marseillea, koji imaju po 32 osvojena boda.

Strasbourg se ovom neočekivanom pobjedom izvukao iz zone za ispadanje, te se trenutno nalazi na 16. mjestu i ima 18 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!