NaslovnicaVijestiNikome nije jasna odluka Bavaraca. Vincent Kompany preuzima Bayern!

Nikome nije jasna odluka Bavaraca. Vincent Kompany preuzima Bayern!

Nakon duge potrage, Bayern Munchen konačno je stavio točku na izbor novog trenera, s belgijskim stručnjakom Vincentom Kompanyjem kao glavnim kandidatom. Ova odluka donosi završetak višemjesečne sage oko trenera, koja je bila popraćena brojnim spekulacijama i odbijenicama od strane drugih kandidata.

U Bayernu su se susreli s nizom odbijanja od strane poznatih imena poput Xabija Alonsa, Juliana Nagelsmanna, Ralfa Rangnicka i Hansija Flicka. No, umjesto da se okrenu drugim poznatim trenerima, Bayern je odlučio krenuti drugim smjerom, birajući Kompanyja, koji je nedavno vodio Burnley u engleskoj Premier ligi.

Ovaj potez izazvao je nevjericu u nogometnim krugovima s obzirom na Kompanyjev nedavni neuspjeh s Burnleyem. Iako je uspio odvesti klub iz Championshipa u Premier ligu, njegov stil igre nije se pokazao uspješnim na elitnoj razini, što je rezultiralo ispadanjem Burnleya iz lige.

Vincent Kompany, nekadašnji izvanredni belgijski nogometaš, započeo je svoju trenersku karijeru u Anderlechtu prije prelaska u Burnley 2022. godine. Unatoč neuspjehu s Burnleyem, Kompany se i dalje smatra zanimljivim trenerskim talentom zbog svoje ofanzivne filozofije igre.

Međutim, mnogi su iznenađeni Bayernovim izborom, pogotovo s obzirom na Kompanyjev nedavni neuspjeh. Kritike su se uglavnom odnosile na njegovu tvrdoglavost i nedostatak prilagodljivosti u igri, što je rezultiralo nedostatkom uspjeha u Premier ligi.

Unatoč skepticizmu, Bayern je postigao usmeni dogovor s Kompanyjem, a sada je samo pitanje vremena kada će se ta odluka službeno potvrditi. Ostaje vidjeti kako će se Kompany snaći na klupi jednog od najvećih europskih klubova, ali jedno je sigurno – ova odluka donosi dozu rizika koju će Bayern morati opravdati u nadolazećim sezonama.

Najnovije vijesti

Ronaldinho: Napustit ću Brazil, neću gledati niti jednu utakmicu

0
Ronaldinho je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u brazilskoj reprezentaciji pred nadolazeću Copa Americu. Brazilci će 25. lipnja igrati protiv Kostarike, a u istoj skupini...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!