NaslovnicaVijestiI bilo je vrijeme: Nizozemski nogomet se budi iz mrtvih!

I bilo je vrijeme: Nizozemski nogomet se budi iz mrtvih!

Pobjeda protiv Njemačke rezultatom 3:0 dovela je nizozemsku javnost na rub euforije. Nova generacija, koju vodi izbornik Ronald Koeman, konačno je vratila osmijeh na lice navijača. Nizozemci nisu bili na posljednja dva velika natjecanja. Rozočarali su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., kao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Reprezentacija nije bila jedina koja je razočarala, nego je i poznata nizozemska mlada škola zatajila zadnjih godina. U najvećim klubovima nije bilo igrača, a istrošenim veteranima je istekao rok trajanja. Na kraju tunela nije bilo svjetla.

Ali u nogometu stvari se brzo mijenjaju. Samo nekoliko mjeseci nakon Svjetskog prvenstva na kojem nisu nastupali u reprezentaciji je opet pozitivna atmosfera. Liga nacija, koju mnogi kritiziraju kao beznačajno natjecanje, donijela je potrebni preokret u Nizozemskoj.

>> NAPUŠTA ROMU? Evo što je Edin Džeko rekao o mogućem povratku u Premier ligu!

Ronald Koeman je sjeo na klupu sa željom da ponovno vrati svoj ugled nakon neuspješne epizode u Evertonu i to mu je pošlo za rukom. Koeman je legenda evropskog nogometa i njegovo zananje je bilo nesporno što je sada i dokazao.

[su_bet365_100_bonus]

Možemo govoriti o novoj generaciji Nizozemske, budući da je u reprezentaciji samo Ryan Babel igrač sa više od 30 godina. Kao prvi koji mu “prijeti” je najskuplji branič u povijesti Virgil Van Dijk, a nešto mlađi su njegov suigrač Georgino Wijnaldum i Memphis Depay, koji je na mjestu centralnog napadača zaludio nogometnu Evropu. Od mlađih naraštaja ističe se plejada vrsnih nogometaša, pred kojim je velika karijera. De Jong, De Ligt, Steven Bergwijn, Dumfries, Pablo Rosario…

[su_bonus]

Nizozemska je ponovo konkurentna, a u budućnosti bi se ponovo trebali boriti i za medalje na velikim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!