NaslovnicaVijestiNogometaš Ajaxa napustio pripreme zbog sukoba SAD i Irana!

Nogometaš Ajaxa napustio pripreme zbog sukoba SAD i Irana!

Nogometaš Ajaxa napustio je pripreme zbog tenzija između Sjedinjenih Američkih Država i Irana, prouzrokovanih nedavnim događajima.

Prvotimac Ajaxa Sergino Dest napustio je pripreme koje klub obavlja u Kataru i vratio se u Nizozemsku zbog napete situacije između Sjedinjenih Američkih Država i Irana.

Razlog je osećaj nesigurnosti koji je imao zbog odnosa između SAD i Irana koji su u posljednjih nekoliko dana veoma zategnuti.

Dest je pratio odluku državnog tima koji je iz istog razloga otkazao trening kamp koji je trebalo da bude održan takođe u Kataru ove sedmice.

Iz Ajaxa su pokazali razumijevanje za postupak svog igrača:

“Sergino Dest pitao je da li može da napusti trening kamp u Kataru. Nije se osjećao prijatno. Ajax ima razumijevanja za njegov zahtjev i pozitivno je na njega odgovorio. Mladi nogometaš se vratio u Amsterdam gde će trenirati sa mladim timom Ajaxa”, izvijestio je reporter NBC-a.

Dest se ove sezone pridružio prvom timu Ajaxa i od tada je upisao 14 nastupa. Bilo je predviđeno da igra na dve prijateljske utakmice, ali će umjesto toga pripreme tokom zimske pauze provesti sa mladim timom za koji je igrao prošle sezone.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!