NaslovnicaVijestiNogometaš Galatasarayja privlači teroriste?!

Nogometaš Galatasarayja privlači teroriste?!

Nevjerojatno, ali istinito. Belgijanac iz redova turskog Galatasarayja, Jason Denayer kao da privlači teroriste.

Nogometaš Galatasarayja

U samo dvije sedmice bio je u blizini čak tri teroristička napada na tlu Europe i Azije.
Priča kreće 13. marta kada je nekoliko minuta poslije meča Galatasaray – Gencerbirligi eksplodirala auto-bomba u blizini stadiona u Ankari.

Samo šest dana kasnije, po navodima turskih medija, bombaš samoubojica izveo je novi napad u Istanbulu, a Denayer se za to vrijeme spremao za derbi s Fenerbahčeom, koji na kraju nije ni odigran.

Potom je Denayer dobio poziv za belgijsku reprezentaciju, a 22. marta po dolasku u Bruxelles teroristi su izveli napad na aerodromu i metrou.

Jučerašnji teroristički napad u Bruxellesu izazvao je paniku među svim stanovnicima ovog grada, kao i cijele države. Međutim, izazvao je paniku i među nogometašima Anderlechta. Naime, igrač Anderlechta Matias Suarez na kraju sezone želi napustiti tim jer je uplašen za bezbjednost svoje porodice.

“Nisam tada bio kod kuće, krenuo sam na trening i na radiju sam čuo šta se desilo, prestrašno je zvučalo. Pokušao sam nazvati ćerku da vidim da li je sve u redu, u međuvremenu trening je otkazan. Moja porodica je prestravljena”, rekao je Suarez za belgijski list.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

“Svi su se promijenili nakon dešavanja u Parizu. Po ulicima i trgovačkim centrima više se ne može vidjeti puno ljude, ne izlaze iz kuća. Nažalost, svi smo znali da se ovakvo nešto može desiti kod nas. Ne želim da idem zbog države, ona je sjajna. Volim Belgiju i ljude ovdje. Ali, razgovarao sam sa suprugom i svojim menadžerom, zbog sigurnosti napuštam Anderlecht u junu.”, završava Suarez.

Podsjetimo, u terorističkim napadima u Bruxellesu poginulo je više od 30 ljudi, a mnoge europske države izrazile su suosjećanje sa porodicama žrtava u ovom belgijskom gradu koji je pod stalnom kontrolom tamošnje policije i vojske.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!