NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA: Ovako izgleda FIFPro najboljih 11 za proteklu godinu!

OBJAVLJENA LISTA: Ovako izgleda FIFPro najboljih 11 za proteklu godinu!

Večeras je održana FIFA-ina godišnja ceremonija dodjele nagrada, a nije bilo mnogo iznenađenja kada je u pitanju FIFPro 11, odnosno tim godine, s obzirom da su se u njemu našli redom Virgil van Dijk, Eden Hazard, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Otkriveno najboljih jedanaest igrača svijeta

Na ceremoniji su se dodjeljivale razne nagrade, uključujući i one za najboljeg igrača i trenera godine, a veliku pažnju je privuklo imenovanje tima godine. Iako su zasjeli na tron Europe, iz Liverpoola u najboljih jedanaest izabrane su samo dvije zvijezde, a u pitanju su golman Alisson, te Virgil van Dijk.

Društvo Van Dijku u obrani čine Sergio Ramos, Marcelo, te Matthijs de Ligt. U veznom redu zatim se nalaze Luka Modrić, koji je osvojio Zlatnu loptu prošle godine, nova zvijezda Barcelone Frenkie de Jong, te Eden Hazard. Napad je vjerovatno i ‘najzastrašujući’ dio ovog tima, s obzirom da su tu vjerovatno tri najbolja igrača svijeta u ovom trenutku, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe.

FIFA je ranije ovog mjeseca objavila skraćenu listu od 55 igrača koji konkurišu za tim godine, a Ronaldo je ušao u povijest našavši se na ovoj listi 15. uzastopnu godinu. Tu su također bili i Lionel Messi, te Virgil van Dijk, koji su bili i glavni kandidati za osvajanje nagrade za igrača godine. Na kraju je najboljim igračem svijeta proglašen Argentinac.

Kada je u pitanju nagrada za trenera godine, favoriti su bili Jurgen Klopp, Pep Guardiola i Mauricio Pochettino, a nagradu je na kraju osvojio Klopp, i to potpuno zasluženo.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!