NaslovnicaVijestiOčajnički koraci Bayerna: Dovode trenera koji je ispao iz lige

Očajnički koraci Bayerna: Dovode trenera koji je ispao iz lige

Čelnici minhenskog Bayerna već mjesecima pokušavaju pronaći zamjenu za trenera Thomasa Tuchela, koji će napustiti klub na kraju sezone. Međutim, potraga za novim trenerom se pokazala kao izuzetno teška, jer su mnogi renomirani stručnjaci odbili preuzeti klupu bavarskog giganta.

Lista trenera koji su odbili ponudu Bayerna je zaista impresivna. Do sada su odbijenice stigle od Xabija Alonsa, Juliana Nagelsmanna, Ralfa Rangnicka i Hansija Flicka. Suočeni s ovakvim odbijanjima, čini se da su čelnici Bayerna, uključujući Uli Hoeneßa, Karl-Heinza Rummeniggea i Maxa Eberla, odlučili povući potez koji njihovi navijači vide kao očajnički.

Nedavno su razgovarali s Oliverom Glasnerom, koji je nedavno postao glavni trener Crystal Palacea. Glasner je izrazio želju da preuzme Bayern, no engleski klub je za austrijskog trenera tražio nevjerojatnih 100 miliona eura odštete, što je za Bavarce bilo neprihvatljivo. Nakon ovoga, Bayern se okrenuo drugom rješenju iz Engleske – Vincentu Kompanyju.

Vincent Kompany, bivši kapetan belgijske reprezentacije i jedan od najboljih belgijskih nogometaša u historiji, trenutno je trener Burnleya, kluba koji je upravo ispao iz engleske Premier lige. Vijest o pregovorima Bayerna i Kompanyja prenio je i poznati sportski novinar Fabrizio Romano. Prema njegovim riječima, čelnici minhenskog kluba već su direktno kontaktirali Kompanyja, koji je pokazao interes za preuzimanje klupe Bavaraca.

Kompany je svoju trenersku karijeru započeo u Anderlechtu 2019. godine, a od 2022. godine je trener Burnleya. U prvoj sezoni na klupi Burnleya, uspio je klub iz Championshipa uvesti u Premier ligu. No, u elitnom razredu engleskog nogometa, Burnley se nije proslavio te je sa samo pet pobjeda kao pretposljednji ispao iz lige.

Ostaje da se vidi hoće li Bayern uspjeti privući Kompanyja na svoju klupu i hoće li belgijski stručnjak uspjeti vratiti Bavarce na pobjedničke staze. Navijači Bayerna s nestrpljenjem iščekuju rasplet situacije, nadajući se da će novi trener donijeti svježinu i uspjeh koji klub zaslužuje.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!