NaslovnicaVijestiOd 2026. sprema se revolucionarna promjena u nogometu koja uključuje penale

Od 2026. sprema se revolucionarna promjena u nogometu koja uključuje penale

FIFA planira uvesti jedanaesterce u slučaju neriješenog rezultata u utakmicama grupne faze Svjetskog prvenstva 2026. (Meksiko, Kanada i SAD), javljaju britanski mediji.

Pobjednik izvođenja jedanaesteraca dobio bi bonus bod, a postoji i mogućnost izvođenja jedanaesteraca prije početka svake utakmice u skupini kako ne bi došlo do potencijalnog dogovora između selekcija.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Na sljedećem Svjetskom prvenstvu prvi će put sudjelovati 48 reprezentacija koje će biti podijeljene u 16 skupina s po tri momčadi, a po dvije prvoplasirane iz svake skupine idu u nokaut fazu.

Direktor za tehnički razvoj FIFA-e Marco van Basten također je za uvođenje jedanaesteraca kako bi se lakše odlučivalo o konačnom plasmanu: “Jedanaesterci bi zaista mogli biti opcija za turnire sa skupinama od tri momčadi gdje igrate protiv dva protivnika. Postoji veliki rizik da sva tri tima na kraju budu izjednačena po bodovima i golovima.”

Također se ističe da postoji mogućnost da FIFA promijeni sustav natjecanja za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, odnosno da 48 reprezentacija bude podijeljeno u 12 skupina sa po četiri selekcije.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!