NaslovnicaVijestiDortmund ne želi da se ponovi "slučaj Batshuayi": Od naredne sezone Alcacer...

Dortmund ne želi da se ponovi “slučaj Batshuayi”: Od naredne sezone Alcacer i zvanično član Dormtunda!

Uprava Borussie Dortmund nakon samo nekoliko mjeseci već je zauzela jasan stav o budućnosti Paco Alcacera, koji je u novoj sezoni pokazao da u Barcelona nije zaboravio igrati nogomet.

Paco Alcacer je u strašnoj formi. Već je postigao  šest golova u njemačkom prvenstvu, a također je začepio usta svim kritičarima u Španiji u dresu reprezentacije jer je jučer postigao dva gola za Španjolsku protiv Walesa. Alcacer je tako demantovao mnoge, koji su označili transfer Barcelone za veliki promašaj te je također poslao jasnu poruku čelnicima Dortmunda.

>> EVO ŠTO JE ODLUČIO: Juan Mata donio odluku o svojoj budućnosti u Manchester Unitedu!

Dortmund je uspio dogovoriti klauzulu, prema kojoj Alcacera nakon kraja sezone mogu otkupiti za 23 milijuna eura, a primjer Michyja Batshuayija je dokaz da u ovakvim situacijama ne treba previše oklijevati, jer je Alcacer formalno još uvijek član Barcelone.

[su_cashout]

Njemački list Bild izvještava da Dortmund također želi ubrzo aktivirati Alcacerovi otkupnu klauzulu, nakon čega bi mu ponudili ugovor na pet godina, prema kojem bi bruto plaća za godinu dana iznosila oko 8.000.000 eura. Ako bi potpisali Alcacera on bi postao treći najbolje plaćeni nogometaš u klubu iza Marca Reusa i Mario Gotzea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!