NaslovnicaVijestiOptimizam iz Njemačke? "Švabe" kao i uvijek pred ostatkom Evrope, nastavak prvenstva...

Optimizam iz Njemačke? “Švabe” kao i uvijek pred ostatkom Evrope, nastavak prvenstva niko nije očekivao ovako brzo!

U Njemačkoj su ispred ostatka Europe. Igrači već treniraju, a klubovi poduzimaju korake za smanjenje širenja zaraze. Uvjeti za nastavak sezone gotovo su zajamčeni.

Bavarski premijer Markus Soder, predsjednik Sjeverne Rajne i Vestfalije Armin Laschet i prvi čovjek njemačke nogometne lige Christian Seifert optimistični su kada je u pitanju nastavak sezone. Upoznali su se (svi sportski ministri njemačkih pokrajina) s temom o ponovnom igranju nogometa i došli do optimističnog zaključka – nogomet bi se mogao igrati već 9. maja!

Transfer glasine: Alaba na izlaznim vratima Bayerna, dva velikana u borbi za Donnarummu, Joao Felix bi mogao u Englesku

“Postoji mogućnost da se 9. maja igra kolo bez gledatelja. Vikend je s nogometom puno bolji nego bez njega”, rekao je Soder, koji istodobno priznaje da zeleno svjetlo mora dati i struka.

Ministar sporta Boris Pistorius ima slično mišljenje. Sljedeći korak bit će zajednički “program” svih zemalja kako bi pokušali uvjeriti vodstvo njemačke države, uključujući kancelarku Angelu Merkel. Za četvrtak je zakazan i sastanak Njemačke nogometne lige i predstavnika svih 36 klubova iz Prve i Druge njemačke lige.

Bayern je već odgovorio na pozitivne vijesti. Karl-Heinz Rummenigge je oduševljen : “Ovo je pozitivan signal za nastavak Bundeslige. Važno je da slijedimo upute za smanjenje potencijalnih zdravstvenih rizika. Hvala rukovodstvu DFL-a na sjajnom konceptu koji je osnova za pozitivnu i pouzdanu procjenu situacije.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!