NaslovnicaVijestiOvo je prava istina oko transfera Haalanda: Kako i zašto je Dortmund...

Ovo je prava istina oko transfera Haalanda: Kako i zašto je Dortmund pobjedio mnogo veće klubove u boju za njegov potpis?

Kako i zašto je jedan od najvrućih tinejdžera svjetskog nogometa otišao u Dortmund? U ovom tekstu ćemo objasniti na izgled lagan posao Dortmunda oko norveškog mega talenta Erlinga Haalanda.

zbog čega je Haaland izabrao Dortmund

Sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc napravila je  jednu zanimljivu usporedbu. Kada bi se njegov klub želio natjecati na tržištu s velikanima i bogatstvima europskog nogometa, to bi bilo slično trci u kojoj bi želio prestići Ferrari s Fordom Mustangom.

Zbog toga u Dortmundu moraju biti vrlo kreativni. Najbolji mladi igrači po kojima je klub trenutno poznat moraju biti dovedeni, dok ih mogu priuštiti. Klubovi ovog ranga love nogometaše od 15 i 16 godina i već tada ih guraju u vatru.

Transfer glasine: Bayern želi defanzivca Citya, Skriniar na putu za Englesku, Haaland otkrio kojeg velikana je odbio zbog Dortmunda

Sve je počelo još u avgustu 2016. godine na nordijskom prvenstvu do 17 godina. Tada je 16-godišnji Haaland igrao na krilu i već je bio na pragu proboja u prvu momčad Moldea. “Nismo došli striktno da pratimo njega, ali ali nam je brzo zapao za oko”, rekao je glavni direktor BVB-a Markus Pilawa.

Kad je Haaland počeo igrati nogomet za Molde, bio je već pomno i stalno nadziran u Dortmundu. Uživo ili putem videa ljudi iz kluba gledali su svaku njegovu utakmicu i razgovarali o tome vrijedi li ga već dovesti u akademiju. 2018. godine igrač je ipak odabrao Salzburg, ali već tada su bili postavljeni temelji za njegov dolazak u Njemačku.

Skauti Borussije gledali su Haalanda uživo 28 puta. Napokon, Matthias Sammer, klupska legenda i vanjski savjetnik odbora, uključio se u proces. Gledao je neke od utakmica u austrijskoj ligi, te je čak i potajno posjetio treninge momčadi u trenažnom kompleksu Slazbuga u Taxhamu kako bi testirao posvećenost i ponašanje na treningu, mladog Norvežana.

Dakle, ako se čini da je Dortmund iznenađujuće potpisao Haalanda, sjetitie se samo da je on na njihovom radaru pune četiri godine, od vremena kada u klubovima poput Uniteda, za njega nisu ni znali.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!