NaslovnicaVijestiPa šta rade u ovoj ekipi? Erling Haaland je već zaboravljen jer...

Pa šta rade u ovoj ekipi? Erling Haaland je već zaboravljen jer u Salzburgu imaju novu gol mašinu!

Neiscrpni izvor talenta u Salzburgu iznjedrio je novo ime na površinu, što je pomoglo navijačima najboljeg austrijskog tima da vrlo brzo prebrode odlazak Erlinga Brauta Haalanda.

Danas Salzburg u svojim redovima ima tri izuzetno zanimljiva i vrlo talentovana afrička igrača, za koje se smatra kako će krenuti putem Naby Keite i Sadio Manea. Dvadesetogodišnji Seku Koita bio je ljeti jedan od najboljih igrača Svjetskog nogometnog prvenstva U-20 u Poljskoj, inače je još jedan igrač iz Malija, u kojem Salzburg zaista ima nepresušan izvor u potrazi za velikim talentima.

Transfer glasine: Povećava se njemačka kolonija u Chelseaju, AC Milan želi najboljeg nizozemskog napadača, Dybala nema ništa protiv odlaska u Španiju

Ako se Mali smatra u afričkim krugovima za izvor nogometnih talenata, takva situacija nije u Zambiji, gdje je ipak Salzburg pronašao dva igrača koja su sada neizostavni članovi tima – vezni igrač Enoch Mwepu i trenutačni afrički hit broj jedan u Salzburgu, napadač Patson Daka.

Kod Dake je karijera tekla velikom brzinom, a prekretnica za njega bila je 2017. godina, kada je kao član Salzburgove momčadi skrenuo pažnju na sebe u omladinskoj Ligi prvaka, kada su i osvojili naslov europskog prvaka. Obećavajuća generacija iznjedrila je igrače poput Hannesa Wolfa, Xavera Schlagera, Haidaru, a jedan od bisera ekipe bio je i Daka, koji je postigao i jedan od dva gola Salzburga u finalu protiv Benfice gdje su salvili sa 2-1.

Zambijac je sada već zauzeo prvo mjesto u napadu, a šest mjeseci nakon Haalandove sjajne forme sjećanje na golove Norvežanina već je prilično zaboravljeno. Daka sve to radi na isti način. Već je postigao 21 gol na 23 utakmice u austrijskom prvenstvu, a prošlog je vikenda postigao hat-trick uz pobjedu od 6:0 u Hartbergu.

Pitanje vremena je kada će Daka napustiti klub jer nema sumnje da u njemu imamo potencijalnog napadača koji će godinama tresti mreže širom Europe.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!