NaslovnicaVijestiPaul Scholes: "U cijeloj karijeri sam imao samo jednu zvaničnu ponudu"

Paul Scholes: “U cijeloj karijeri sam imao samo jednu zvaničnu ponudu”

Legendarni engleski veznjak Paul Scholes otkrio je da, zbog svoje izuzetne odanosti Manchester Unitedu, drugi klubovi nisu ni došli na ideju da ga pokušaju dovesti u svoje redove. Jedan klub je bio izuzetak.

Zašto je Paul Scholes

Paul Scholes prošao je kroz vrata Manchester Uniteda sa 14 godina a napustio ih je četvrt stoljeća kasnije, na kraju svoje profesionalne karijere, kada je porušio vlastiti stav i još jednom zaigrao za jedini klub u karijeri. Scholes je bio jedan od simbola Manchester Uniteda i jedan od najponosnijih proizvoda slavne klupske akademije, a njegova privrženost klubu bila je toliko snažna, velika i prepoznatljiva da se ostali klubovi nisu ni trudili potpisati ga.

Zanimljivo otkriće legendarnog Gattusa: “Supruga je sabotirala moj transfer iz snova”

Scholes je u intervjuu za BBC priznao da je u svojoj 20-godišnjoj profesionalnoj karijeri u Unitedu dobio zvaničnu ponudu od samo jednog kluba.

“Nikada nisam imao informacije da se neki klub zanima za mene. Agent koji je svojedobno predstavljao Bryana Robsona kontaktirao me tijekom Europskog prvenstva 2000. godine i pitao da li bih želio otići u Inter. To je bio jedini poziv koji sam ikada dobio u svojoj karijeri”, rekao je Scholes.

“Nakon toga, nikad nisam čuo za niti jedan drugi klub, a moj agent mi nikada nije rekao za neku ponudu. Igrao sam za klub za koji sam navijao, osvajali smo trofeje cijelo vrijeme, tako da … Da mi je trener rekao da me ne treba, definitivno bih otišao, ali nikad nisam imao potrebu razmišljati o Barceloni, Realu, Milanu. Ionako sam bio u najvećem klubu na svijetu. “

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!