NaslovnicaVijestiPep Guardiola zadovoljan igrom svojih igrača, očekuje nas zanimljiv finiš Bundeslige

Pep Guardiola zadovoljan igrom svojih igrača, očekuje nas zanimljiv finiš Bundeslige

Nogometaši Bayerna slavili su protiv Eintracht Frankfura na svojoj Allianz Areni sa 1-0 u okviru 28. kola njemačke Bundeslige. Bayern, koji je već obezbijedio titulu, sada ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund, dok je Eintracht kojeg vodi Niko Kovač trenutno na pretposljednjom mjestu sa jednakim brojem bodova kao Hoffenheim i Augsburg koji su na mjestima ispred tima iz Frankfurta. Trener bavarskog tima, Pep Guardiola zadovoljan je igrom svojih igrača.

Pep Guardiola

Jedini gol na utakmici postigao je Franck Ribery u 41. minuti utakmice pred oko 75.000 gledatelja. Na ovoj utakmici vidjeli smo čak sedam žutih kartona. Bila je ovo utakmica sa dosta grubih startova i dosta koškanja. Trener Bayerna, Pep Guardiola rekao je da je zadovoljan predstavom svojih igrača, kao i da razumije da je nakon reprezentativne pauze uvijek teško.

“Nakon reprezentativne pauze uvijek je teško. Počeli smo dobro i dominirali u prvih 25 minuta, kada je i stigao taj zapanjujući gol Riberyja. Ali nakon toga dodavanja su nam bila neprecizna, igrači su izgubili koncentraciju… Sad se fokusiramo na Benficu, nadam se da ćemo biti bolji”, rekao je Pep Guardiola.

Niko Kovač koji vodi Eintracht koji će se borit za opstanak u Bundesligi, naravno, nije zadovoljan rezultatom, ali je zadovoljan načinom igre svojih igrača.

“Ne mogu biti zadovoljan rezultatom jer smo izgubili. Ali jesam načinom kako smo igrali. Namučili smo Bayern, bili smo kompaktni svih 90 minuta, nažalost nismo završili neke napade koje smo imali na pravi način.”

Bayern će u sledećoj utakmici gostovati Stuttgartu, dok je će Frankfurt dočekati Hoffenheima koji je takođe u borbi za opstanak, tako da, bez sumnje nas čeka odlična utakmica.

[su_sportingbet]

Što se tiče ostatka tabele Bundeslige, iza Dortmunda nalazi se sjajna Hertha sa 48 bodova, a iza leđa joj diše Bayern iz Leverkusena koji će se sa Herthom boriti za direktan plasman u Ligu prvaka. Iza ‘Apotekara’ je Mainz sa 44 boda, a mjesto iza je Schalke iz Gelsenkirchena sa istim brojem bodova. Schalke je danas izgubio od Ingolstadta sa čak 3-0 i time sebi dodatno zakomplikovali završnicu sezone. Hannover će skoro sigurno sljedeću sezonu igrati u 2. Bundesligi jer su na posljednjem mjestu sa tek 17 bodova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!