NaslovnicaVijestiKako su klubovi nekada poslovali? Pet najvećih besplatnih transfera u historiji nogometa

Kako su klubovi nekada poslovali? Pet najvećih besplatnih transfera u historiji nogometa

Danas kada su cijene nogometaša dostigle abnormalne visine, prava rijetkost je da se klubovi služe “Bosmanovim” pravilom, koje je u prošlosti omogućilo nekoliko transfera koji su se mogli okarakterisati kao najvećim, a da za to nisu izdvojili niti jedan jedini euro. U nastavku teskta donosimo vam spisak najvećih pet “free” transfera po našem izboru.

Pogba će ostati u Juventusu

1. Steve McManaman (Liverpool – Real Madrid, 1999)

Dijete Liverpoola te u to vrijeme ponajbolji igrač ovog kluba odlučio je da ne produži saradnju te da po isteku ugovora napusti klub. Tada je krenula borba za njegov potpis, a on se odlučio za Real Madrid. Napdač Reala Raul je priznao da je bio protiv dolaska McManamana, jer je bio skeptičan zbog njegovog kvaliteta. McManaman je dokazao suprotno i bio je ključni igrač Reala u pohodu na tri titule u Španiji i dvije u Ligi prvaka u razdoblju od četiri godine.

2. Sol Campbell (Tottenham – Arsenal, 2001)

Najomraženija ličnost među navijačima Tottenhama i dan danas je Sol Campbell. On je važio za najboljeg defanzivca u ligi kada je odlučio preći u najvećeg rivala Tottenhama, Arsenal i to bez naknade. Sa Arsenalom je osvojio tri FA kupa, dvije lige i igrao finale Lige prvaka gdje je bio i strijelac.

>> Transfer glasine: Hazard izjavom razočarao navijače Chelseaja, Inter želi veznjaka Tottenhama, Ibrahimović u Italiji!

3. Esteban Cambiasso (Real Madrid – Inter, 2004)

Poslije Makelela najveća greška Reala kada je u pitanju pozicija zadnjeg veznog. Cambiasso je u Interu izrasto u najboljeg defanzivnog veznog na svijetu, a u sjajnoj Interovoj generaciji je sa njima osvojio pet titula prvaka Italije i Ligu prvaka.

4. Andrea Pirlo (Milan – Juventus, 2011)

Igrač koji je otpisan u Milanu zbog godina te zbog mišljenaj uprave da je njegovo najbolje vrijeme prošlo. stigao je u Juventus gdje je doživio drugu mladost. Bio je najbolji playmaker na svijetu, dominirao je sa Juventusom u Italiji, u Evropi je dva puta igrao finale Lige prvaka.

5. Paul Pogba (Manchester United – Juventus, 2012)

Otišao je bez odštete u Juventus, a nakon nekoliko godina je vraćen u klub za cifru od preko 100 miliona eura. Sa Pirlom je činio ponajbolji središnji duo na svijetu i bio najbolji igrač Juventusa. Nakon povratka u United pao je u formi i ušao u sukob sa Mourinhom, te je odlazak iz Uniteda ponovo moguća opcija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!