NaslovnicaVijestiPogledajte koliko je novca potrošila Barca za samo godinu i po!

Pogledajte koliko je novca potrošila Barca za samo godinu i po!

PSG, Manchester City, pa i United poznati su kao najveće trošadžije kao nogometnom tržištu, no nekako se “ispod radara” provlači Barcelona, koja u posljednje vrijeme takođe troši astronomske iznose za pojačanja, iako su donekle “ispeglali” minus rekordnim transferom Neymara u PSG. Međutim, ako se uzme u obzir samo koliko je novca potrošila Barca na pojačanja, a ne ukupan bilans, katalonski klub je izdvojio najviše novca od svih klubova!

Nogometni klub Barcelona u posljednje vrijeme je totalno promijenio svoju dugogodišnju politiku poslovanja.

Katalonci su se umjesto proizvodnji igrača u svojoj omladinskoj školi okrenuli prodaji i kupovini, a sve je krenulo od ljeta 2017. godine kada su prodali Neymara PSG-u za nevjerovatnih 220 miliona eura, što je najveći transfer u istoriji nogometa.

Od njegovog odlaska Barcelona se mnogo više okrenula kupovini igrača, pa je tako na dovođenje pojačanja potrošila 533 miliona eura!

Zanimljivo je da katalonski klub u periodu između 2013. i 2017. godine nije potrošio ni dinara na pojačanja, a sada je za godinu i po dana potrošio toliki novac.

Barcelona je ove zime dovela četiri pojačanja Frenkija de Jonga (75 miliona eura plus 11 kroz bonuse), zatim Kevin-Princa Boatenga i Murilla na koje je potrošila po milion.

Timu će na ljeto priključiti i Jean-Clair Todibo, ali bez obeštećenja, jer će mu tada istaći ugovor sa Toulouseom.

Značajan novac, čak 120 miliona eura, potrošen je na dovođenje Philippa Coutinhoa iz Liverpoola, a za dovođenje Ousmana Dembelea i Paulinha izdvojeno je blizu 198 miliona eura.

Sada ostaje da vidimo da li će nova politika poslovanja pomoći Barceloni u osvajanju novih trofeja.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!