NaslovnicaVijestiPonovo dvije Zlatne lopte: Kraj suradnje FIFA-e i France Footballa?

Ponovo dvije Zlatne lopte: Kraj suradnje FIFA-e i France Footballa?

Međunarodna nogometna federacija, FIFA i francuski list France Football neće produljiti suradnju, bar ako je vjerovati mnogim svjetskim nogometnim listovima koji već par dana nagađaju ovakav rasplet događaja.

fifa-ballon

Kako prenosi španjolski ugledni list AS, nije postignut dogovor između novog predsjednika FIFA-e, Giannija Infantina i “Amaury grupe”, koja je vlasnik francuskog lista, što znači da ćemo opet imati najboljeg nogometaša po izboru novinara i urednika France Footballa, i drugu nagradu za koju glasaju selektori i kapetani nacionalnih timova.

FIFA je 2009. godine, pod rukovodstvom bivšeg predsjednika Seppa Blattera, platila 15 milijuna eura da bi se dodjeljivala samo jedna nagrada, a Infantino, prema izvorima španjolskog lista, ponovno želi izbor koji je potpuno pod okriljem FIFA-e. Prema nekim izvorima, svečana ceremonija te nagrade bila bi preseljena iz Züricha u London i ponovno bi se održavala u prosincu.

FIFA je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je France Football nagradu dodjeljivao od 1956. do 2009. godine (do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači) , a rekorderi su Michel Platini, Johan Cruijff i Marco van Basten, sa po tri nagrade.

Zajedničku nagradu dobivali su samo Lionel Messi (četiri puta) i Cristiano Ronaldo (dva puta).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!