NaslovnicaVijestiPoznata zemlja u kojoj će se održati Svjetsko prvenstvo 2024. godine?

Poznata zemlja u kojoj će se održati Svjetsko prvenstvo 2024. godine?

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) praktično je zabranila svojim članicama iz Europe i Azije da se kandidiraju za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, pa je Sjeverna Amerika postala snažan favorit za dobivanje domaćinstva tog natjecanja.

ZURICH, SWITZERLAND - OCTOBER 20:  FIFA World Cup Trophy is presented after the FIFA Executive Committee Meeting on October 20, 2011 in Zurich, Switzerland. During this third meeting of the year, held on two days, the FIFA Executive Committee will approve the match schedules for the FIFA Confederations Cup Brazil 2013 and the 2014 FIFA World Cup Brazil.  (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)

FIFAj e navela da njene članice iz Europe i Azije ne bi trebalo da se kandidiraju za domaćina Mundijala 2026. godine, pošto će se na tim kontinentima održati naredna dva, u Rusiji 2018. godine i četiri godine kasnije u Kataru.

Europa će biti na čekanju ako “nijedna od pristiglih ponuda ne bude ispunjavala stroge tehničke i financijske uvjete”. To se najvjerojatnije, kako stvari stoje, neće dogoditi, pošto se očekuje kandidatura SAD, bilo posebno ili zajedno s Kanadom i Meksikom.

Članak savjeta Fife i predsjednik Nogometnog saveza SAD Sunil Gulati rekao je da je odluka “promijenila sliku” natjecanja za Mundijal 2026. godine. FIFA favorizira zajedničku organizaciju turnira među susjednim zemljama, a zajednička kandidatura tri zemlje bila bi popularna ako se format promijeni i na Mundijalu bude sudjelovalo 40 ili 48 ekipa. Svjetsko prvenstvo prije dvije godine održalo se u Brazilu, a ono prije šest godina, koje će u sjećanju ostati zbog tamo popularnih ‘vuvuzela’, u Južnoj Africi.

FIFA će odluku o promjeni formata donijeti 9 ili 10. siječnja u Zürichu.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!