NaslovnicaVijestiPoznati svi afrički učesnici SP, nema jedne velike reprezentacije!

Poznati svi afrički učesnici SP, nema jedne velike reprezentacije!

Poznati su svi učesnici SP u Rusiji sa afričkog kontinenta. Nogometne reprezentacije Maroka i Tunisa plasirale su se danas na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

učesnici SP

Maroko je u direktnom duelu pobijedio Obalu Bjelokosti kao gost sa 2:0, golovima Nabila Dirara i Medhija Benatije.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Nogometaši Maroka su zauzeli prvo mjesto na tabeli skupine C posljednje, treće runde afričkih kvalifikacija sa 12 bodova, četiri više od Obale Bjelokosti, šest od Gabona, a osam od Malija.

Tunis je kao domaćin igrao neriješeno bez golova sa Libijom i zauzeo prvo mjesto u skupini A sa 14 bodova, jednim više od Konga.

Šok u svijetu nogometa: Legendarna Amerikanka optužila Seppa Blattera za seksualno napastovanje!

Transfer glasine: Chelsea dovodi zvijezdu Intera, Hector Bellerin na meti još jednog velikana, Atletico Madrid kupuje u Manchesteru

Sokratis objasnio šta je uzrok poraza Grčke od Hrvatske

Kongo je pobijedio Gvineju sa 3:1, što mu nije bilo dovoljno, jer mu je bio potreban i poraz Tunisa.

Prethodno su se iz Afrike na Svjetsko prvenstvo plasirali Nigerija, Egipat i Senegal.

[su_watch_live_football]

Poznato je 26 od ukupno 32 učesnika, a konačan spisak će se znati poslije četiri evropska doigravanja, kao i dvomeča Australije i Hondurasa, odnosno Perua i Novog Zelanda.

Ždrijeb za grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Rusiji održaće se 1. decembra u Moskvi. Svjetsko prvenstvo će se održati od 14. juna do 15. jula.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!