NaslovnicaVijestiRasistička gesta mu presudila: FIFA reprezentativca Bahreina suspendovala na čak 10 utakmica

Rasistička gesta mu presudila: FIFA reprezentativca Bahreina suspendovala na čak 10 utakmica

FIFA je izrekla tešku kaznu igraču reprezentacije Bahreina koji je u kvalifikacijskoj utakmici protiv Hong Konga napravio rasistički motiviranu i krajnje uvredljivu gestu, koja mu je na kraju presudila jer čak 2 godine neće moći igrati za reprezentaciju.

FIFA pokreće novo takmičenje

Igrač reprezentacije Bahreina Sayed Baqer napravio je ozbiljan skandal u novembru u kvalifikacijskom dvoboju protiv reprezentacije Hong Konga, jer je uhvaćen u kadar kamere kako provocira rasističkim potezom domaće navijače. Video je objavljen i online, a FIFA je odlučila izreći kaznu od čak deset utakmica zabrane igranje i još 30 000 švicarskih franaka novčane kazne za Backerovu uvredljivu gestu.

DOGOVOR POSTIGNUT: Samo što je došao na ljeto – zvijezda Barcelone dogovorila transfer u AC Milan!

To je prva veća kazna na rasističkoj osnovi od mjeseca jua, kada je FIFA odlučila usvojiti zakon koji kažnjava počinitelje sa najmanje 10 utakmica ne igranja igara zbog rasno motiviranih incidenata.

Rasizam je u zadnje vrijeme uhvatio maha i krajnje je vrijeme da se tom problemu stanu u kraj. U Evropi sa raszizmom najviše problema imaju u Italiji a zastupljen je i u manje razvijenim zemljama Evrope kao što su Bugarska i Rumunija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!