NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu. Menadžer Manchester Uniteda, Louis van Gaal vjeruje da će ostati na Old Traffordu, ako mogne završiti u prva četiri ove sezone.

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

The Sun tvrdi da je holanđanin odlučan da odradi svoj ugovor u klubu, uprkos špekulacijama da Jose Mourinho preuzima klub sa Old Trafforda na ljeto.

United j e trenutno šest bodova u zaostatku za četvrtim mjestom na kojem se nalazi njihov najljući rival Manchester City koji također žele da se plasiraju.

Van Gaal će voditi Crvene đavole u Sunderland sutra u potrazi da smanji bodovnu razliku između dva gradska rivala, Arsenal, Tottenham i Leicester su u prva tri.

Unitedov Ed Woodward nije želio da komentariše trenutnog medadžera Uniteda, gdje je dodao mnogo više špekulacija.

Redsi su također izbačeni iz Lige prvaka, a sljedeće sedmice se suočavaju sa FC Midtjyllandom u Europa ligi.

Holanđanin je svjestan pritiska, ali misli da će on biti njihov veliki trener i da će završiti u prva četiri boda.

David Moeyes je dobio otkaz kada je izbačen iz grupne faze Lige prvaka.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Louis van Gaal je rođen 8. avgusta 1951. je holandski fudbalski trener i trenutni selektor holandske državne reprezentacije. Ranije je bio trener u Ajaxu, Barceloni, AZ-u i Bayern Minhenu.

Prije karijere trenera, Van Gaal je nastupao kao vezni igrač za Royal Antverp, Telstar, Spartu Roterdam i AZ. Van Gaal je profesor gimnastike, i radio je u srednjim školama tokom različitih perioda njegove karijere polu-profesionalnog fudbalera.

Postao je trener Ajaxa 1991. godine. Pod njegovim vodstvom klub je osvojio tri prvenstva, UEFA kup, Ligu šampiona. Van Gaal je prešao u Barcelonu 1997. i osvojio dve titule španske lige i jedan kup.

Nakon nekih nesporazuma u Barceloni, postavljen je za selektora reprezentacije Holandije, ali nije uspio da tim odvede na Svjetsko prvenstvo 2002.

Opet je postao trener Barcelone, ali je ubrzo prešao u AZ. Nakon što je osvojio holandsko prvenstvo sa AZ-om u sezoni 2008/09, prešao je u Bayern Minhen 1. jula 2009. U prvoj sezoni, osvojio je Bundesligu i nemački kup, i doveo klub do finala Lige šampiona.

Van Gal je strastveni zastupnik napadačkog fudbala (tzv. Total Football koji je najbolje predstavio Ajax). Njegovi timovi najbolje rezultate ostvaruju u drugoj ili trećoj sezoni pod njegovim vodstvom, sa izuzetkom sezone 2009-2010 kada je osvojio Bundesligu sa Bayernom i izgubio finale Lige prvaka.

Tokom nekih perioda svoje karijere imao je problema sa medijima. Poznat je po svom nabusitom stavu prema novinarima i ne dozvoljava „glupa“ pitanja.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!