NaslovnicaVijestiRB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige prvaka

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige prvaka

Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana.

Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se održavati u novom formatu s osam grupa od po četiri kluba. Uz 12 europskih klubova, natjecat će se i šest momčadi iz Južne Amerike, četiri kluba iz Azije, četiri iz Afrike, te pet iz srednje i Sjeverne Amerike (uz dodatno mjesto za domaćina turnira). Prvak Australije i Oceanije, Auckland City, također će sudjelovati.

Ispadanje Arsenala obradovalo je Red Bull Salzburg. Klub u kojem igraju Luka Sučić i Roko Šimić osvojio je posljednje europsko mjesto prema klupskom koeficijentu u posljednje četiri godine i time zaradio 50 milijuna eura, koliko će dobiti svaki klub sudionik. Iako klubovi poput Liverpoola, Leipziga, Barcelone, Napolija, Seville i Milana imaju veći koeficijent od Salzburga, ne mogu sudjelovati zbog pravila o maksimalno dva kluba iz iste zemlje.

Klubovi koji su izborili plasman:

Al Ahly (Egipat) 
Wydad (Maroko) 
Al Hilal (Saudijska Arabija)
Urawa Red Diamonds (Japan)
Chelsea (Engleska) 
Real Madrid (Španjolska) 
Manchester City (Engleska)
Bayern Munich (Njemačka) 
Paris Saint-Germain (Francuska)
Inter Milan (Italija) 
FC Porto (Portugal)
Benfica (Portugal) 
Borussia Dortmund (Njemačka)
Juventus (Italija)
Salzburg (Austrija)
Monterrey (Meksiko)
Seattle Sounders (SAD)
Club Leon (Meksiko)
Auckland City (Novi Zeland) 
Palmeiras (Brazil)
Flamengo (Brazil) 
Fluminense (Brazil) 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!