NaslovnicaVijestiRevolucija: Holandija i Belgija uskoro prave zajedničku nogometnu ligu!

Revolucija: Holandija i Belgija uskoro prave zajedničku nogometnu ligu!

Nizozemska i Belgija ponovno razmatraju stvaranje zajedničke nogometne lige. Ideja je stara nekoliko godina, ali kako kažu u obje zemlje, sada su sazreli svi uvjeti za njezin početak. To bi se moglo dogoditi već sljedeće sezone.

“Superliga bi imala 18 timova, deset holandskih i osam belgijskih. U osnovi, mogla bi početi sljedeće godine, ako ne barem godinu dana kasnije”, izjavio je za Le Monde predsjednik belgijskog Club Bruggea Bart Verhaeghe.

Zanimljiv plan: Nijemci već pripremaju teren za dovođenje Mourinha, a ne radi se o Bayernu…

Uspostavljanjem lige Holanđani i Belgijanci žele smanjiti zaostatak za pet najjačih europskih liga. Smatra se da bi ta ideja smanjila broj mladih igrača koji odlaze u bogatije zemlje, a klubovi bi dobili više novca od TV prava jer bi zajednička liga bila privlačnija za više gledatelja.

U projekt bi se uključili i klubovi iz Luksemburga, ali bi takmičenje počeli u drugoj ligi.

“Razgovori su u toku. Imat ćemo važan sastanak sljedeći tjedan”, dodao je Verhaeghe.

Novu ligu podržava i legendarni nizozemski napadač Marco Van Basten: “Ako bi se spajanje dogodilo, naši klubovi bi mogli lakše zarađivati ​​novac i mogli bi se financijski nositi s Englezima, Talijanima, Nijemcima, Francuzima i Španjolcima.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!