NaslovnicaVijestiRonaldo se oglasio na Instagramu nakon divljanja u Beogradu

Ronaldo se oglasio na Instagramu nakon divljanja u Beogradu

U posljednjem minutu kvalifikacionog duela između Srbije i Portugala u Beogradu (2:2), Cristianu Ronaldu nije priznat gol nakon što je lopta cijelim obimom uveliko prešla gol-liniju, nakon čega je Portugalac naprosto podivljao, te iz revolta bacio kapitensku traku i napustio teren prije posljednjeg sudačkog zvižduka.

Nakon jednog dugog centaršuta, golman Srbije Dmitrović je “zaplivao” u prazno, a Ronaldo proslijedio loptu ka golu. Stefan Mitrović je sjajnom intervencijom “izvadio” loptu iz gola, te potom na gol-liniji izblokirao šut Bernarda Silve.

Ronaldo se u prvi mah krenuo radovati, no kada je vidio da se sudac nije oglasio, krenuo je da žustro protestvuje kod suca Dannyja Makkeliea, koji mu je potom dodijelio žuti karton. Nije pomoglo ubjeđivanje, sa sve gestikulacijama kako je lopta već uveliko bila iza linije, nakon čega je Cristiano načisto podivljao.

Napadač Juventusa bacio je kapitensku traku na teren, te krenuo ka tunelu, ne sačekavši da Makkelie odsvira kraj utakmice. Kada se glava “ohladila”, Portugalac je oglasio putem svog Instagram profila, poručivši:

“Za mene je najveći ponos i privilegija u mom životu biti kapetan reprezentacije Portugala. Dajem sve i uvijek ću davati sve za svoju zemlju, to se nikada neće promijeniti. Ali postoje trenuci s kojima se teško nositi, posebno kada osjećaš da je cijela nacija uvrijeđena. Idemo dići glavu gore i susresti se s novim izazovom. Idemo, Portugal!”

Portugal u utorak gostuje Luksemburgu, kada će Cristiano imati novu priliku da poboljša svoj golgeterski saldo u dresu reprezentacije, za koju je postigao 102 gola. Od rekorda Iranca Alija Daeija dijeli ga još sedam golova.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!