NaslovnicaVijestiSaznajte najvažnije detalje o ekipi Benfice i otkrijte više o njihovoj fantastičnoj...

Saznajte najvažnije detalje o ekipi Benfice i otkrijte više o njihovoj fantastičnoj formi u zadnje vrijeme!

Večeras će ekipa Benfice gostovati na Maksimiru gdje će odmjeriti snage sa neugodnom ekipom Dinama. Bez obzira na sjajnu formu Portugalaca svijesni su da ih večeras čeka zahtijevan meč ali ipak jasno se uzdaju u svoje adute i fantastičnu formu u ovoj kalendarskoj godini.

Benfica je prilično loše za njihove standarde ušla u ovu sezonu. Doživjeli su tri poraza i dva puta su remizirali te su u jednom dijelu prvenstva imali zaostatak za vodećom ekipom Porta čak osam poena. Uzrok nekonstantnim partijama bio je jasan svima u klubu – smijena generacije.

Pogledajte gdje će sjediti Nenad Bjelica za vrijeme utakmice sa Benficom

Trener ekipe Rui Vitoria napravio je hrabar potez; potez koji ga je u januaru koštao posla. On je pred početak sezone glave uloge u klubu dodijelio mladim igračima za koje se sada otima “pola Evrope”. Joao Felix, Gelson Fernandes, Ruben Dias, Mile Svilar, Andrija Živković igrači su koji su zaludjeli nogometni svijet posebno partijama nakon 3. januara kada je na klupu kluba sjeo mladi stručnjak Bruno Lange.

MOGUĆI SASTAVI: Dinamo Zagreb – Benfica

Bruno Lange bi prema svim očekivanjima trebao biti iduće veliko trenersko ime u svijetu nogometa. Na klupu je sjeo bez prethodnog iskustva, a od prvih ekipa ( ako se tako mogu nazvati) trenirao je samo B ekipu Benfice te je upravo zbog toga izvukao maksimum iz mladih igrača kluba.

Dinamo Zagreb – Benfica: Najveća utakmica Dinama u zadnjih 20 godina

Pod njegovim vodstvom Benfica je odigrala 14 utakmica, upisali su 12 pobjeda te po jedan remi i poraz i to u kupu od ekipe Porta. Impresivna je gol razlika od od +30 a Benfica je u tih 14 utakmica postigla impresivnih 41 gol.

Prije nešto od manje mjesec dana u prvenstvu je nastradao Nacional sa 10:0 a u zadnjem kolu pokazali su koliko su zapravo moćni i puni samopouzdanja savladavši Porto u gostima te su tako preuzeli vodeću poziciju.

Nakon poraza od Porta u kupu Benfica je zaigrala mnogo bolje u defanzivi što nije karakteristično za njih ali Lange je počeo koristiti puni potencijal Diasa i Grimalda te se je i taj segment igre popravio.

Dinamo večeras čeka težak susret, a ukoliko Modri budu eliminisani mogli bi se hvaliti da su eliminisani od potencijalnog budućeg osvajača Europske lige.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!