NaslovnicaVijestiSchmeichel: Borba za opstanak nas je naučila kako da se nosimo sa...

Schmeichel: Borba za opstanak nas je naučila kako da se nosimo sa pritiskom

Vratar Leicestera, Kasper Schmeichel izjavio je da je borba za opstanak prošle sezone dala dovoljno snage i znanja timu da se izbori s ovosezonskim pritiskom u borbi za titulu.

Schmeichel

Za Leicester možemo slobodno reći da je najveće iznenađenje u europskom nogometu u posljednjih par godina. Trenutno imaju sedam bodova više od Tottenhama, a do kraja je ostalo još pet utakmica.

“Mi nismo pod pritiskom. Pritisak je bio prošle sezone kada smo bili pritjerani uz zid, i borili se za svoje živote. Ta borba je bila vrlo važna za sve u klubu, za cijeli grad i za kompletnu zajednicu. Ljudi bi izgubili poslove, a to bi bilo katastrofalno za nas. to je bio pravi pritisak. sada uživamo i ovo što sada radimo je zaista sjajno”, rekao je Schmeichel, a prenosi Reuters.

Kasper Schmeichel je u Leicester stigao 2011. godine, a prije toga branio za dosta engleskih klubova, jedno vrijeme je nastupao i za Manchester City – u periodu od 2005. do 2009. godine, ali za te četiri godine svega osam puta je stajao između stativa ‘Građana’.

Pored Cityja nastupao je još i za Drlington, BUry, Falkirk, Cardiff City, Coventry City i to sve na pozajmicama iz Cityja. Klub iz Manchestera ga je prodao tek 2009. godine kada je otišao u Notts Country, a zatim u Leeds, te je onda uslijedio transfer u Leicester za koji je branio 195. puta. Sa ‘Lisicama’ je osvojio titulu u Championshipu koja ih je plasirala u elitni rang engleskog nogometnog takmičenja. Kakav put do vrha!

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Sljedeću utakmicu Leicester će igrati protiv West Hama koji pruža sjajne partije ove sezone. Utakmica se igra sutra od 14:30 na King Power stadionu, a ulaznice su naravno davno rasprodate, a mnogi navijači će utakmicu posmatrati van stadiona, a kako i ne bi kada ovih dana u Leicesteru vlada prava euforija!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!