NaslovnicaVijestiSerie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u...

Serie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u Serie A?

Serie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u Serie A? Iznenađujući podatak otkriva da se Fabio Borini i Andrea Ranocchia nalaze se među najplaćenijim igračima Milana i Intera, dok Maurizio Sarri sjajni strateg Napolia zaradi čak 5 miliona manje od trenera Juventusa, Maxa Allegrija.

Koliko zarađuju nogometaši u Serie A?

Prema Gazzetta dello Sportu, Borinijeva plata od 2,5 miliona eura svrstava ga na poziciju 5. po visini plata u  Milanu. On godišnje zaradi isto kao i Hakan Calhanoglu i Ricardo Montolivo, a nalazi se ispred šest ovoljetnih pojačanja, uključujući i mnogo popularnije nogometaše kao što su Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio i Andre Silva.

Ranocchia se nalazi na sedmoj poziciji prema godišnjoj plati u ekiči Intera sa godišnjim prihodom od 2,4 miliona eura, više od Borje Valera i Antonio Candreve, ali iza Mauro Icardi koji zaradi najviše u ekipi Intera (4,5 miliona eura).

Uprkos tome što je treći najbolje plaćeni trener Serije A, Sarrieva plata od 1,4 miliona eura je čak  5,6 miliona eura manja od plate Alegrija i za pola manja od onoga što Vincenzo Montella prima u Milanu (3 miliona eura).

>> OKTRIVAMO: Čiji dresovi su najprodavanji u Engleskoj? Neka imena će vas iznenaditi!

Gazzetta dodaje da je bruto plata u Sriji A porasla sa 927m na 955 miliona eura ove sezone. Juve predvodi listu ekipa koje najviše izdvoje za plate (164 miliona eura), a zatim slijedi Milan (117 miliona), Roma (91 milion) i Inter (8 2miliona), Napoli (81 milion) i Lazio (62 milmiliona).

Rossoneri su napravili najveći skok u pogledu plata u odnosu na prošlu godinu, te ove godine izvojo 37 miliona više nego prošle.

Ekipa sastavljena od najplaćenijih igrača u Italiji:  G Donnarumma (6 miliona eura); Conti (2 miliona eura), Bonucci (7,5 miliona eura), Chiellini (3,5 miliona eura), Alex Sandro (2,8 miliona eura); Pjanic (4,5 miliona eura), Nainggolan (4,2 miliona eura), Khedira (4 miliona eura); Dybala (7 miliona eura), Higuain (7,5 miliona eura), Kosta (6 miliona eura)

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!