NaslovnicaVijestiSerie A se vraća na velika vrata? Italijanska liga sve popularnija, Španjolci...

Serie A se vraća na velika vrata? Italijanska liga sve popularnija, Španjolci i Englezi u strahu

U sljedećih pet godina talijanski klubovi će vjerojatno moći privući najbolje nogometaše današnjice. Primjerice, za istu bruto plaću kao u Španjolskoj, igrač u Italiji će zapravo zaraditi mnogo više novca, sve zbog manjeg poreza.

Zabrinuti su u Španjolskoj. U financijskom smislu, engleskoj Premier ligi ne može se parirati, prije svega zbog fantastičnih prihoda od TV prava koje dobiju engleski klubovi. Sada je La Ligi počela prijetiti i Serie A.

Juventus prodao jednog od najvećih dragulja u klubu!

U Italiji će stupiti na snagu zakon koji će ponuditi “popust” za one strance koji nisu bivali u Italiji posljednje dvije godine. To znači manje oporezivanje nego prije, osobito za nogometaše koji u Italiju dolazi iz inozemstva i plaćat će samo 30 posto poreza na zaradu. Tko god, recimo, zarađuje milijun eura bruto godišnje, zaradit će 700.000 eura nakon odbitka poreza.

U Španjolskoj čak 85 posto svih nogometaša u La Ligi plaća čak 51 posto poreza. Trošak španjolskih klubova za plaće je stoga viši, jer oni moraju platiti mnogo više kako bi se izjednačila “neto” plata kakvu nogometaši primjerice imaju u Italiji.

Klubovi s juga Italije i otoka, kao što su Cagliari, Lecce i Napoli, ostvarit će posebne pogodnosti, jer će oporezivanje u njihovom slučaju iznositi samo 10 posto.

Ovo je razdoblje će trajati u sljedećih pet godina, nakon tog razdoblja oporezivanje u sjevernom dijelu Italije ponovno će se povećati na 50 posto, dok se na jugu neće povećati.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!