NaslovnicaVijestiŠestorica članova timova iz PL pozitivni na koronavirus!

Šestorica članova timova iz PL pozitivni na koronavirus!

Šestorica članova timova iz Premier lige su pozitivni na koronavirus, objavljeno je danas u službenom priopćenju engleske Premier lige.

Engleska Premier liga saopćila je da su šestorica nogometaša i članova tima pozitivni na koronavirus poslije prve faze masovnog testiranja.

Testirano je ukupno 748 osoba, a šestorica pozitivnih su iz tri kluba i bit će odmah upućeni u sedmodnevnu samoizolaciju.

“Premier liga dostavlja ove informacije radi transparentnosti i integriteta nogometnog natjecanja. Nećemo davati detalje o klubovima i igračima, ali upoznavat ćemo javnost poslije svake faze testiranja”, navedeno je u saopćenju.

Podsjećamo, vođstvo engleske Premier lige dalo je odobrenje klubovima da od utorka započnu sa treninzima u manjim grupama, poštujući medicinske protokole i preporuke.

“Ova odluka donijeta je uz konsultaciju sa igračima, menadžerima, timskim liječnicima, nezavisnim ekspertima i Vladom. Strogi medicinski protokoli osiguraće da se svi vrate treninzima u najsigurnijem mogućem okruženju”, piše u priopćenju.

“Zdravlje i dobrobit svih učesnika je prioritet Premier lige. Nastavićemo konsultacije sa igračima, menadžerima i klubovima kako bismo razvili protokol za treninge sa kontaktom”.

Premier liga prethodno je navela 12. lipanj kao mogući datum za nastavak sezone.

Najnovije vijesti

Vratar Liverpoola želi otići iz kluba, Redsi za njega traže 25...

0
Prije nekoliko dana nizozemski stručnjak Arne Slot službeno je preuzeo mjesto šefa stručnog stožera engleskog Liverpoola, no već su mu stigle prve loše vijesti....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!