Shaqiri u novom klubu: Švicarca milimetri dijele od transfera karijere!

Xherdan Shaqiri predstavio se u sjajnom svjetlu na Mundijalu u Rusiji. Bio je jedan od ključnih igrača Švicarske, iza sebe ima poprilično dobru sezonu u Premier ligi, a njegov klub je ispao u nižži rang. Sve se poklopilo za Shaqiria koji tako ima otvoren put ka novom i vjerovatno transferu karijere.

Shaqiri u novom klubu

Engleski velika Liverpool je aktivirao otkupnu klauzulu u ugovoru Xherdan Shaqiri, koji će tako, vrlo vjerovatno nastaviti svoju poprilično uspješnu karijeru na stadionu Anfield. Shaqiri će biti alternativa za Mane i Salaha, a nakon Bayerna, Liverpool će biti njegov drugi veliki klub u karijeri.

>> James Rodriguez ovom izjavom RAZOČARAO navijače Bayerna: Želim NAZAD u Madrid!

Jurgen Klopp je tako vrlo blizu trećeg pojačanja tijekom ovog transfer roka. Nakon Fabinha i Naby Keite, švicarski reprezentatzivac Xherdan Shaqiri nalazi se prektično pred vratima stadiona Anfield. Liverpoolski list Echo izvješćuje kako je Liverpool aktivirao minimalnu klauzulu za otkup igračeva ugovora od 13,75 milijuna funti.

Shaqiri je sa Stokeom u ugovoru imao tako nisku klauzulu u slučaju ako klub napusti društvo najboljih.

Stoke City je  tako u ovoj situaciji nemoćan, jer nakon oproštaja od Premier lige, klub ne može utjecati na budućnost igrača u slučaju aktivacije klauzule. Shaqirija u Liverpoolu vide ako odličnu kao alternativu i zamjenu Mohammedu Salahu i Sadio Maneu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.