NaslovnicaVijestiSjajni napadač postaje najplaćeniji engleski nogometaš!

Sjajni napadač postaje najplaćeniji engleski nogometaš!

Harry Kane (24) će dobiti značajnu povišicu u Tottenhamu i postaće najskuplji engleski nogometaš. Sjajni napadač će godišnje zarađivati 11,7 milijuna eura (do sada 6,5), čime će sa prvog mesta skinuti Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja (10,7).

Za ovakav status, Kane se izborio sjajnim partijama u 2017, u kojoj je sa 56 golova bio najbolji strijelac na svetu, računajući nastupe za klub i nacionalni tim.

Do posljednjih dana je na vrhu bio Lionel Messi iz Barcelone (54), ali je engleski as u završna dva susreta postigao dva hat-tricka i pretekao Argentinca.

[su_premierleague]

Zvijezda “pijevaca” je došla i na radar najvećeg evropskog kluba, Reala, koji traži pojačanje u napadu. I to je, svakako, jedan od razloga zbog čega mu Tottenham povećava platu.

“Iskreno, nadam se da će Kane još dugo ostati ovdje”, rekao je menadžer “pijevaca” Mauricio Pochettino. “Zasad nije zatražio da ide, tako da je suvišno govoriti o mogućem transferu u Real. Kada su Bale i Modrić odlazili, oni su to jasno zahtijevali. Sa Kaneom to nije slučaj, srećan je u Totenhemu.”

Mourinho samo treba da pošalje poruku na WhatsAppu ovom igraču, i on dolazi u United!

Transfer glasine: Arsenal pronašao odličnu zamjenu za Sancheza, Mourinho poslao 50 miliona za lijevog beka, Wallcot ostaje u Londonu ali ne u Arsenalu

Za Tottenham Hotspur je debitovao 25. augusta 2011. godine na utakmici protiv Heartsa u okviru Evropske lige. Prije nego što je postao standardan u prvom timu Tottenhama, Kane je neko vrijeme proveo na posudbama u League One igrajući za Leyton Orient, u Championshipu nastupajući za Millwall i Leicester City, kao i u Premijer ligi igrajući za Norwich City.

[su_cashout]

Prvi gol za Tottenham je postigao 15. prosinca 2011. godine na utakmici protiv Shamrock Roversa. U sezoni 2014/15. biva izabran za igrača mjeseca u dva navrata, a u sezonama 2015/16. i 2016/17. je bio najbolji strijelac Premier lige.

Kane je nastupao za reprezentaciju Engleske u nekoliko uzrasta U-17, U-19, U-20 i U-21. Za seniorsku reprezentaciju Engleske je debitovao 27. marta 2015. godine protiv Litvanije. Na istoj utakmici postiže svoj prvi pogodak za reprezentaciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!