NaslovnicaVijestiŠOK ZA NAVIJAČE ATHLETICA: Klub sa ovim potezom prekinuo stogodišnju tradiciju!

ŠOK ZA NAVIJAČE ATHLETICA: Klub sa ovim potezom prekinuo stogodišnju tradiciju!

Tradicije su stvari koje se poštuju odosno koje bi se trebale poštovati. U današnje vrijeme kada je novac u nogometu vjerovatno glavna stvar mnoge tradicije padaju u drugi plan pa tako i stogodišnja tradicija u Bilbaou. Sada i zvanično možemo reći da Athletic Bilbao više nije klub za koji igraju samo igrači iz Baskije!

ŠOK ZA NAVIJAČE ATHLETICA

U prošlosti je bilo igrača koji nisu čistokrvni Baskijci ali su ipak igrali za Athletic te zbog svoje krvne povezanosti nisu izazivali veliko razočarenje među navijačima. Tako naprimjer za Bilbao nastupa tamnoputi Inaki Williams kojem su roditelji iz Liberije, ali je on rođen i odrastao u Bilbau.

>> Lorenzo Insigne potvrdio koji klub preuzima njegov bivši trener Maurizio Sarri

Ali u sljedećoj sezoni za Athletic će igrati Rumun, čovjek koji nema apsolutno nikakve veze sa Baskijom, osim toga što je par godina kao dječak živio u ovoj španjolskoj pokrajini! Da dobro ste pročitali, tradicija koja je ovaj klub krasila i po kojoj su se razlikovali od mnogih, odlučili su prekinuti zbog Romuna. 26-godišnji ofanzivni veznjak Cristian Ganea u Athletic Bilbao dolazi iz Vitorule Constante.

[su_bonus]

U sebi nema kapljicu baske krvi, međutim, s ovom španjolskom zemljom, međutim, ima djetinjastu vezu. Ganea je proveo dio djetinjstva u baskijskoj zemlji, gdje se sa nekoliko godina preselio sa svojom obitelji, pa čak i trenirao nogomet u jednom od baskijskih klubova. Međutim, za Baskijca ga ne možemo računati.

Cijelu profesionalnu karijeru je proveo nastupajući za klubove iz Rumunije a prvi profesionalni ugovor u karijeri potpisao je upravo u Španiji sa ekipom Mallorce.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!