NaslovnicaVijesti"Sretan sam što igram iza grupe nevjerovatno talentiranih defanzivaca"

“Sretan sam što igram iza grupe nevjerovatno talentiranih defanzivaca”

Golman Juventusa Gianluigi Buffon pohvalio je defanzivnu liniju svog kluba nakon teško izborene jučerašnje pobjede protiv Napolija u Seriji A.

Sretan sam što igram iza grupe nevjerovatno talentiranih defanzivaca

Tom pobjedom je “Stara dama” zasjela na prvo mjesto na tabeli, a to joj je bila 15. uzastopna pobjeda u ligi, do koje je stigla kasnim pogotkom Simonea Zaze.

Tim Massimiliana Allegrija je sada u osam uzastopnih utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom u svim takmičenjima, a Gianluigi Buffon je oduševljen tim rekordom.

“Iako Andrea Barzagli ima 35 godina, ni u jednom trenutku ne bih oklijevao da ga stavim da igra u najvažnijoj utakmici u sezoni”, rekao je Buffon za službenu klupsku stranicu.

“Isto vrijedi i za Leonarda Bonuccija i Giorgija Chiellinija, koji formiraju zaista impresivnu i čvrsto povezan dio našeg tima. Sretan sam što igram iza grupe nevjerovatno talentiranih defanzivaca, kojima, naravno, pomaže i vezni red svojim napornim radom, kao i napadači ispred njih.”

Juventus je ovom pobjedom po prvi put ove sezone preuzeo prvu poziciju u ligi, ali Buffon naglašava da još ništa nije osvojeno.

“Sada kada je preostala četvrtina posla, moramo kopati stvarno duboko. Neriješeno ne bi bio loš rezultat u nekim sljedećim utakmicama, ali uvijek postoji nada da će se pojaviti neka magična iskra odnekud i donijeti nam sva tri boda.”

“Da smo izgubili, to bi bio jedan veliki korak nazad. Nepotrebno je za reći, ali postoji još 13 utakmica i mnogo mogućih opcija, tako da ništa još nije gotovo.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!