NaslovnicaVijestiŠta će se desiti sa Bundesligom? Nijemci uradili korona testove u prve...

Šta će se desiti sa Bundesligom? Nijemci uradili korona testove u prve dvije lige i potvrdili čak 10 zaraženih

Rukovodstvo prve dvije njemačke lige (DFL) prije prelaska na grupne treninge obavilo je 1.724 testa na koronavirus gdje su potvrdili deset pozitivnih slučajeva.

U Njemačkoj su prije najavljenih treninga momčadi detaljno testirale sve igrače, trenere i članove osoblja u klubovima prve i druge njemačke lige, a vodstvo obje lige, DFL, danas je objavilo rezultate testova. Provedeno je ukupno 1.724 novih koronavirusnih testova, a deset je bilo pozitivnih.

Transfer glasine: Arsenal ima priliku dovesti veliko pojačanje iz Atletica, Barca se ne može riješiti Umtitija, niko ne želi Tima Wernera?

“Odgovarajuće mjere, poput izolacije zaraženih, odmah su poduzete u svakom klubu, u skladu sa smjernicama zdravstvenih ustanova, s pozitivnim testovima”, saopćeno je iz DFL-a.

Njemačka vlada će u srijedu odlučiti o mogućem nastavku nogometne sezone, a trenutno se vode rasprave o tome kako postupiti u slučaju pozitivnih testova. DFL bi izdvojio pojedinačne slučajeve, ali njemački ministar vanjskih poslova Horst Seehofer smatra da u slučajevima pozitivnih testova trebaju biti izolirani timovi, a ne samo pojedinci koji su pogođeni. Slučaj poput ovog dogodio se u Kölnu ovih dana, gdje imaju tri nove koronavirusne infekcije, ali one nisu prekinule trenutne trenažne procese kluba.

U Njemačkoj su trenutno u tijeku treninzi u kojima su igrači podijeljeni u manje grupe. Sljedeća faza priprema za nastavak sezone trebali bi biti grupni treninzi, no sudbina ovih i svih sljedećih postupaka uveliko ovisi o odluci njemačke vlade.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!