NaslovnicaVijestiStatistika je jasna kao dan: Evo zbog čega je Erling Haaland historijski...

Statistika je jasna kao dan: Evo zbog čega je Erling Haaland historijski fenomen!

Mladi Norvežanin ruši sve rekorde i postavlja historijske prekretnice, što je zaisto teško ko očekivao. Igrač koji ima svega 19 godina zabija golove sa takvom lakoćom, a suvišno je govoriti o njegovoj fizičkoj snazi i brzini koju posjeduje. Next big thing – Erling Haaland!

Erling Haaland blistao je u punom sjaju i u svom prvom meču Lige prvaka za ekiu Borussije iz Dortmunda. S njegova dva gola njemački div došao je do značajne pobjede u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Transfer glasine: Leo Messi dobio zanimljivu ponudu, Barcelona danas predstavlja novog napadača, veliki talenat napušta Chelsea i seli se u Bayern

Haaland, koji je skrenuo pozornost na sebe u dresu austrijskog prvaka Salzburga, već je postigao deset golova od svog debija u januaru za ekipu Dortmunda!

Statistika je mladog napadača svrstala u sam vrh nogometaša po broju postignutih golova u Ligi prvaka ako se u obzir uzme broj odigranih utakmica. Haaland je u ovom takmičenju već postigao deset golova u sedam nastupa. Za deset golova ranije su 11 utakmica trebali, primjerice, Adriano, Roberto Firmino i Sadio Mane.

Haaland je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao deset golova u Ligi prvaka. Uspio je to u dobi od 19 godina i šest mjeseci. Najmlađi je bio Kylian Mbappe, koja je imao 18 godina i 11 mjeseci. Haaland je, međutim, postao prvi tinejdžer koji je postigao 10 golova u jednoj ligaškoj sezoni (2019/2020).

Međutim, statistički generator Opta iskopao je još jedan zanimljiv podatak o Haalandu. Norvežanin je tek četvrti igrač u historiji Lige prvaka koji je postigao barem 10 golova u svojoj prvoj europskoj sezoni. Prethodili su mu u sezoni 2017/2018 Sadio Mane i Roberto Firmino, u sezoni 1978/79 Claudio Sulser, a u sezoni 1958/59 Just Fontaine.

Haaland je, međutim, srušio ne samo europske rekorde, već i klupske. Jučer je postao prvi nogometaš u povijesti Borussije Dortmund koji je postigao gol u svom debiju za klub u Bundesligi, DFB kupu i Ligi prvaka.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!