NaslovnicaVijestiSTIŽU NAPADAČ I DEFANZIVAC: AC Milan dovodi dva pojačanja za 75 miliona...

STIŽU NAPADAČ I DEFANZIVAC: AC Milan dovodi dva pojačanja za 75 miliona eura!

Prema pisanju talijanskih medija, AC Milan će u narednih nekoliko dana dovesti dva nova pojačanja, a u pitanju su Angel Correa i Merih Demiral.

AC Milan dovodi dva pojačanja

Rossoneri su u prvom kolu nove sezone u Seriji A pretrpjeli razočaravajuć poraz na gostovanju kod Udinesea u nedjelju (1-0). To je navodno natjeralo trenera Giampaola da zatraži od uprave kluba dolazak još dva nova igrača koji bi mu pomogli u ostvarenju ciljeva ove sezone.

Kako izvještava Sport Mediaset, pregovori sa Atletico Madridom su znatno napredovali, te su klubovi navodno blizu postizanja dogovora kada je u pitanju transfer Corree. Talijanski velikan je ponudio 40 miliona eura plus klauzulu po kojoj bi Atletico dobio 30 posto od njegove moguće prodaje u budućnosti.

U međuvremenu, poznati talijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi kako će se se čelnici Milana sastati sa predstavnicima Juventusa, sa kojima će razgovarati o mogućnosti dovođenja defanzivca Demirala. Rossoneri se sa turskim reprezentativcem povezuju već dugo vremena, ali su na kraju ipak doveli Lea Duartea iz Flamenga.

Ipak, čini se kako to nije jedino rješenje koje žele u defanzivnoj liniji, te su navodno spremni ponuditi 35 miliona eura za 21-godišnjaka, i nije poznato da li će to biti dovoljno čelnicima Juventusa. Demiral je u Juve stigao također ovog ljeta, ali s obzirom da su mu konkurencija zvijezde kao što su Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini i Daniele Rugani, izgleda kako se ni on ne namjerava zadržati u Torinu ove sezone.

Di Marzio izvještava kako u Juveu preferiraju prodaju Ruganija, ali u slučaju da ne uspiju postići dogovor sa Romom u vezi njegove prodaje, vjerovatno će dozvoliti Demiralu da ode na San Siro.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!