NaslovnicaVijestiStrašna generacija u najavi: Sjajan uspjeh ukrajinskog nogometa!

Strašna generacija u najavi: Sjajan uspjeh ukrajinskog nogometa!

Ukrajina slavi sjajnu generaciju do 20 godina koja je jučer pobijedila Južnu Koreju u finalu Svjetskog prvenstva mladih i osvojila titulu svjetskih prvaka. Prve zvijezde turnira su nogometaši Real Madrida i Valencie.

U finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina iznenađujuće su igrale nacionalne momčadi koje nikada ranije nisu zabilježile veći uspjeh u ovoj dobnoj kategoriji. Ukrajina je pobijedila Južnu Koreju u finalu sa 3:1 i prvi put u svojoj povijesti osvojila titulu svjetskih prvaka u kategoriji do 20 godina, a uspjeh je još veći ako znamo da Ukrajina nikada prije nije došla do osmine finala.

BOMBA IZ MADRIDA! Na pomolu transfer iz Reala u Atletico

Korejci su počeli bolje u finalu i poveli preko svoje najveće zvijezde, Lee Kangina, koji je postigao gol sa bijele točke. Ukrajinci su izjednačili u u 34. minuti preko Vladyslava Supria, koji je i u drugom poluvremenu po drugi put postigao gol i vodio Ukrajinu do pobjede. Heorhii Tsitaishvili, nakon sjajnog solo prodora postavio je konačan rezultat minutu prije kraja utakmice.

Time je Ukrajina potvrdila primat europskih nacionalnih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, jer je to već četvrta uzastopna europska pobjeda. Prije dvije godine najbolji su bili Englezi, 2015. godine Srbi, 2013. Francuska a posljednja ne-europska momčad koja je osvojila titulu svjetskih prvaka bio je Brazil, 2011 godine.

Korejski reprezentativac Lee Kangin izabran je za najboljeg igrača turnira, koji je inače član Valencie a za najboljeg vratara proglašen je Andriy Lunina, golmana Reala iz Madrida, koji je igrao za Leganes u prošloj sezoni.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!