NaslovnicaVijestiStroj iz Gelsenkirchena: Kako bi izgledala ekipa Schalkea da nisu prodavali svoje...

Stroj iz Gelsenkirchena: Kako bi izgledala ekipa Schalkea da nisu prodavali svoje najbolje nogometaše

Kada je u pitanju njemački nogomet, Schalke je uvijek negdje u vrhu. Davno su prošle godine slavlja početkom 20. stoljeća, kada su osvojili sedam Bundesliga, ali ekipa iz  Gelsenkirchena je uvijek imala sjajne pojedince i kao što smo rekli, uvijek su tu negdje oko vrha tabele.

ekipa Schalkea

U Njemačkoj su zadnji trofej osvojili 2011. godine kada su slavili u kupu a u istoj sezoni, čak su stigli i do polufinala Lige prvaka. Njihov trenutačni tim zauzima drugo mjesto u njemačkom prvenstvu ove sezone, ali se nalaze 20 bodova iza Bayern Munchena.

>> Gianluigi Buffon sutra se oprašta od Lige prvaka na Santiago Bernabeuu?

Možda su i sami kriviza takvu dominaciju Bayerna. Ipak, Schalke je imao mnogo kvalitetnih igrača u svojoj povijesti i da nije bilo konstantnih odlazaka skoro svake godine, Schalke bi zadnjih godina imao još koji trofej na svom kontu.

Zapravo, čak bi bili konkurentni i u Evropi. Dakle, da u Schalkeu nisu prodali ni jednog igrača u proteklihnekoliko godina, njihovih startnih 11 bi izgledalo ovako.

[su_champions_league]

GK – Manuel Neuer

Na golu bi bio kapiten Njemačke i Bayerna, Manuel Neuer, jedan od najboljih vratara na Svijetu.

RB – Rafinha

Desnu stranu u odbani bi pokrivao Rafinha, čovjek koji je godinama bio dostojna zamjena Philipu Lahmu u Bayernu i čovjek koji je svojim zalaganjem kupio srca navijača Bayerna.

CB – Joel Matip

Čovjek koji je trenutno u Liverpoolu, sa kojim je na dobrom putu da se plasira u polufinale Lige prvaka. On, Lovren i van Dijk čine vrlo solidnu odbranuove sezone.

CB – Benedikt Howedes 

Dugogodišnji Njemački reprezentativac, koji je dres Schalkea zamjenio Juventusovim.

LB – Sead Kolašinac

Igrač koji je bio uvršten u najbolji tim Bundeslige prošle sezone, a trenutno nastupa u dresu Arsenala.

RM – Julian Draxler 

Igrač PSG-a i reprezentativac Njemačke. Sjajan igrač koji zbog prevelike konkurencije ne dobija toliku slobodu u Parizu.

[su_champions_league]

CM – Ivan Rakitić

Igrač koji zadnjih godina drži sredinu Barcelone, sa Iniestom i Busquetsom.

CM – Leon Goretzka

Još uvijek je član Schalkea, ali na kraju sezone napušta klub i seli se u Bayern.

LM – Leroy Sane

Jedna od glavnih karika u ekipi Pepa Guardiole.

CAM – Mesut Ozil

Ovdje nije potrebno ništa komentarisati.

ST – Jan Huntelaar

Nakon fenomenalne sredine terena, vrh napada je rezervisan za Nizozemca. Mnogi će reći da je on najslabija karika ove ekipe, ali zaboravljaju da je u njegovo vrijeme Huntelaar bio jedan od najboljih napadača i strijelaca u Evropi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!