NaslovnicaVijestiŠvedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja nogometnih klubova prema ovoj tehnologiji. VAR je bio izvor kontroverzi u ligama koje su ga već uvele, s kritikama usmjerenima prema dugotrajnim analizama i čestim odgodama koje ponekad traju i po nekoliko minuta.

U srpnju 2023., Švedska profesionalna nogometna liga, koja obuhvaća klubove iz prve dvije divizije švedskog nogometa, izvijestila je da većina klubova u zemlji “energično odbacuje” uvođenje VAR-a. Fredrika Reinfeldta, koji je prošle godine istaknuo da je VAR “budućnost”, kritizirali su navijači zbog njegove pozicije o tom pitanju.

“Prema mojim saznanjima, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koji su jasno izrazili svoj stav protiv uvođenja VAR-a. To poštujemo. Stoga nismo iznijeli nikakav prijedlog o VAR-u na prethodnom sastanku Predstavničkog odbora i ne planiramo to činiti ni u budućnosti. Zagovaram poštivanje demokratskih načela u igri”, izjavio je Reinfeldt, bivši premijer Švedske.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!