NaslovnicaVijestiŠvedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja nogometnih klubova prema ovoj tehnologiji. VAR je bio izvor kontroverzi u ligama koje su ga već uvele, s kritikama usmjerenima prema dugotrajnim analizama i čestim odgodama koje ponekad traju i po nekoliko minuta.

U srpnju 2023., Švedska profesionalna nogometna liga, koja obuhvaća klubove iz prve dvije divizije švedskog nogometa, izvijestila je da većina klubova u zemlji “energično odbacuje” uvođenje VAR-a. Fredrika Reinfeldta, koji je prošle godine istaknuo da je VAR “budućnost”, kritizirali su navijači zbog njegove pozicije o tom pitanju.

“Prema mojim saznanjima, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koji su jasno izrazili svoj stav protiv uvođenja VAR-a. To poštujemo. Stoga nismo iznijeli nikakav prijedlog o VAR-u na prethodnom sastanku Predstavničkog odbora i ne planiramo to činiti ni u budućnosti. Zagovaram poštivanje demokratskih načela u igri”, izjavio je Reinfeldt, bivši premijer Švedske.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!