NaslovnicaVijestiTad je preko 20.000 navijača skandiralo junacima: "Dinamo može i u finale!"

Tad je preko 20.000 navijača skandiralo junacima: “Dinamo može i u finale!”

Da li se netko sjeća 16. rujna 2010. godine? Dinamo je na taj dan na Maksimiru pred 20.000 navijača pod vodstvom Vahida Halilhodžića pobijedio Villarreala sa 2-0. Golove su tog dana postigli Ante Rukavina i Jorge Sammir.

To je bila utakmica u skupini Europske lige. Žuta podmornica je bila zaista jaka ekipa, a momčad je u to vrijeme vodio Juan Garrido, dok su za tim između ostalih igrali i Borja Valero, Santi Cazorla, Marcos Senna, Cani, te je između vratnica bio Diego Lopez.

Nitko tada nije vjerovao da Modri mogu do pobjede, ali dogodilo se, a te večeri je Maksimir skandirao junacima.

Halilhodžić je prethodnih dana davao izjave pred veliki susret Dinama, a evo što je rekao: “Znam da sada u Dinamu vlada određena euforija nakon što su izbacili Tottenham, međutim, ne treba nikako razmišljati o tome: “Mi smo sada najbolji na svijetu!”. Takvo samopouzdanje nije dobro i treba se dobro pripremiti. Znam da Dinamo može u polufinale, a možda čak i u finale.”

Zatim se i bivši vratar Dinama, Ivan Kelava, koji trenutno igra u grčkom Xanthiju prisjetio utakmice protiv Villarreala te davne 2010. godine:

“Kako se ne bih sjećao te utakmice? Deset dana prije toga sam se vratio iz Lokomotive sa posudbe, a prva utakmica mi je bila na Poljudu protiv Hajduka, a zatim odmah i Villarreal. Prije te utakmice u Čatežu u mini karanteni, te nam je trener Halilhodžić usadio vjeru da možemo pobijediti velikog favorita iz Španjolske. Pored toga je posložio savršen taktički plan i tražio je sve njihove mane i prednosti”.

“Nadigrali smo ih u potpunosti. Te utakmice ću se sjećati cijelog života. Dinamo to može napraviti i danas, mogu poput nas ostvariti pobjedu protiv Villarreala. Već nekoliko sezona imaju kontinuitet vrhunskih nastupa i momčad su koja se mora respektirati. Dinamo se nakon Tottenhama podigao na veću razinu i mislim da su igrači spoznali koliko zaista vrijede. Ništa nije nemoguće, vjerujem da Villarreal večeras pada na Maksimiru.”

Utakmice se prisjetio i poznati Sammir, koji kaže: “Sjećam se te utakmice, prelijepo je to sjećanje. Žuta podmornica je bila ogroman favorit i nitko nije očekivao da ćemo pobijediti. A uspjeli smo. To je bio isti dan kao i kada je Dinamo pobijedio Tottenhama sa 3-0. Ponekad dođu takvi dani, poklopi se dosta stvari i zbog toga mislim da Dinamo danas može do pobjede, pa čak i do osvajanja naslova Europske lige.”

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!