NaslovnicaVijestiTko je Arne Slot, novi trener Liverpoola? Evo zašto je Liverpool odabrao...

Tko je Arne Slot, novi trener Liverpoola? Evo zašto je Liverpool odabrao baš njega!

Jučer je Liverpool dočekao novo lice na klupi – Arnea Slota, mladog nizozemskog stručnjaka od 45 godina. Slot je preuzeo težak zadatak nasljednika legendarnog Jürgena Kloppa, a već od prvog dana očekuje ga obilje posla ukoliko želi nastaviti tamo gdje je njegov prethodnik stao.

Nakon više od osam nevjerojatnih godina vođenja Liverpoola, Klopp je ostavio neizbrisiv trag u povijesti kluba, osvojivši Premier ligu, Ligu prvaka, FA Cup, dva Liga kupa, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup tijekom svog mandata.

Odlaskom Kloppa, čelnici kluba odlučili su se za mladog Arnea Slota, čiji bi stil igre i shvaćanje nogometa trebali biti prilagođeni kako bi se nastavio put ka uspjehu.

Slot dolazi u Liverpool nakon prosječne igračke karijere, ali s iznimno uspješnim početkom trenerske karijere. Iako nije vodio klubove koji su bili imperativ u osvajanju trofeja, Slot je nadmašio očekivanja svugdje gdje je radio.

Vodio je Cambuur, a potom je s AZ Alkmaarom senzacionalno podijelio prvo mjesto s Ajaxom, iako je sezona prekinuta zbog pandemije. Odličan rad u AZ-u donio mu je prelazak u Feyenoord, gdje je postao prvak Nizozemske ispred favorizovanih PSV-a i Ajaxa.

Slot je godinu dana kasnije dobio poziv Liverpoola, iako je bio blizu prelaska u Tottenham. Očekuje se da će Slot nastaviti Kloppovu formaciju 4-3-3, ali će biti potrebne prilagodbe u načinu izgradnje napada. Dok je Kloppov sistem bio zasnovan na brzoj tranziciji i agresivnim napadima, Slot preferira izgradnju napada na sporiji način.

Carteret Analytics, sistem koji ocjenjuje trenere na temelju kvantitativnih metrika, opisuje Slota kao trenera visoke nogometne inteligencije koji dobro razumije svoje igrače.

Ključno pitanje za Slotov Liverpool bit će rješavanje problema u napadu. Darwin Nunez, koji je postigao 18 golova prošle sezone, bit će jedan od ključnih igrača u Slotovom timu. Slot je već pokazao sposobnost izvlačenja najboljeg iz svojih napadača, kao što je to bio slučaj s Myronom Boaduom u AZ Alkmaaru.

Premda će navijači morati biti strpljivi, Slot ima potencijal za uspjeh. Klub mu je pružio trogodišnji ugovor, pokazujući vjeru u njegovu sposobnost ostvarivanja ciljeva. S ogromnom plaćom od osam milijuna eura godišnje, Slot ima sve potrebne resurse za vođenje projekta.

Prednost za Slotov projekt je i što će imati cijelo ljeto da izgradi svoj tim, počevši od 1. juna kada zvanično preuzima funkciju. Navijači Liverpoola, koji su navikli na strpljenje, sigurno će mu pružiti podršku u ovom novom poglavlju kluba.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!