NaslovnicaVijestiTOP 10: Gradovi sa najviše osvojenih trofeja u nogometu!

TOP 10: Gradovi sa najviše osvojenih trofeja u nogometu!

Kada nekome u Americi kažete da u jednom gradu, u jednom sportu, u ovom slučaju nogometu, imate veći broj jednako kvalitetnih ekipa, oni ne mogu da vjeruju. U Americi je drugačija situacija. Ukoliko jedan grad, u istom sportu ima dvije ekipe, jedna je u veeeelikoj sjeni ove druge. U ostatku svijeta nije tako.

Gradovi sa najviše osvojenih

10. Liverpool

Liverpool je dom dva nogometna kluba, Evertona i Liverpoola. Veliko rivalstvo vlada između njih a bez obzira na to što nisu u zadnjih više od 20 godina osvojili ni jednu titulu u Premier ligi, uspjeli su se naći na ovoj listi, ponajviše zbog stare slave.

27 titula prvaka Engleske , 12 FA kupova, 7 Liga Kupova, 24 Community Shieldsa, 1 Kup pobjednika kupova, 3 UEFA Super kup, 3 UEFA kup, 5 Liga prvaka

9. Mexico City

Jedan od najvećih gradova na svijetu dom je tri najpopularnija kluba u Mexicu. Cruz Azula, Club Universidad Mexica i najpolularnijeg kluba u Mexicu, Club Americe. Ova tri kluba su svom gradu donijela sljedeće titule:

      24 titule prvaka Meksika, 8 kupova Meksika, 13 CONCACAF titula Lige prvaka.

>> Bayernov doktor: “Guardiola misli da je najpametniji na svijetu..”

[su_live_koeficijenti]

8. Porto Alegro

Grad od nešto manje 1,5 miliona stanovnika je jedan od najtrofenijih gradova u Brazilu. Porto                               Alegro je dom dvaju velikana, koji ujedno imaju jedan od najvećih derbija na svijetu, Gremia i Internacionala. Ova dva kluba Porto Alegreu su poklonila sljedeće titule:

75 Gaucho titula (savezna liga), 5 brazilskih kupova, 5 titula prvaka Brazila, 4 Copa Libertadores titule, 2 FIFA Club World Cup titule

7. London

Ovo je grad koji u Engleskoj ima najviše profesionalnih klubova. Glavni klubovi po kvalitetu u gradu su Arsenal, Chelsea i Tottenham a ne treba zaboraviti ni West Ham, Fulham, Crystal Palace, Millwal. Oni su kombinovano Londonu donijeli sledeće titule:

19 titula prvaka Engleske, 29 F.A. kupova, 10 League kupova, 24 Community Shieldsa, 2 UEFA kupa, 1 Ligu prvaka

6. Rio de janeiro

Grad gdje je nogomet sve, ali bukvalno. Nakon SP-a 1950 kada je i izgrađena čuvena Maracana ovaj grad živi za nogomet. Maracana je jedan od najpoznatijih stadiona na svijetu, a Rio je drugi najtrofejniji brazilski grad.

102 Carioca titule, 10 Rio-Sao Pãulo titula, 11 titula prvaka Brazila, 3 brazilska kupa, 2 Copa Libertadores, 1 Intercontinental Cup.

[su_cashout]

5. Montevideo

Grad domaćin prvog SP-a ujedno je i dom dva najtrofejnija kluba na svijetu, Penarola i Nacionala. Penarol je proglašen najboljih klubom u Južnoj AMerici u zadnjem stoljeću, dok su susreti sa Penarolom proglašeni najvećim rivalstvom na svijetu.

95 titula prvaka Urugvaja, 8 titula Copa Libertadores, 6 Intercontinental titula

4. Madrid

Vrijedno je spomenuti dva kluba, razumljivo dva velika rivala – Atletico Madrid i Real Madrid. Real je mnogo uspješniji a Madridu su donijeli sledeće titule:

44 titule prvaka Španije, 27 kup Španije, 12 Liga prvaka, 4 Intercontinental titule

3. Milan

Grad mode je dom dva velikana italijansog alii evropskog nogometa, Intera i Milana. Ova dva kluba imaju najveći rivalitet, možda čak i n svijetu, a posebna draž je ta da dijele isti stadion.

35 Serie A titula, 11 kupova Italije, 10 Liga prvaka, 6 Internacional titula

2. Buenos Aires

Grad koji ima primat u Argentini I po kvaliteti nogometa i po broju titula. River Plate i Boca Juniors su dva velika gradska rivala, koja su ovom gradu donijeli veliki broj titula te smo ih svrstali na drugo mjesto.

62 puta prvaci Argentine, 9 titula Kup Libertadores, 4 Internacional titule, 2 titule Sudamericana

1. Sao Paolo

Grad koji se nalazi u državi koja je najviše puta bila prvak svijeta a pri tome ima 20 miliona stanovnika, očekivano se nalazi na prvom mjestu. Gradska liga Sao Pola je osnovana 1902 godine i po tome je najstarija liga u Brazilu.Klubovi koji dolaze iz Sao Paola su: Palmeiras, Santos, São Paulo i najveći klub u gradu, Corinthians.

87 Campeonato Paulista, 16 Rio-São Paulo titula, 6 brazilskih kupova, 16 prvaci Brazila, 6 kup Libertadores titula, 6 FIFA Club World Cup titula


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!