NaslovnicaNajave utakmicaTottenham - Arsenal: Londonski derbi - borba za Europu!

Tottenham – Arsenal: Londonski derbi – borba za Europu!

Tottenham i Arsenal se sastaju u jedinstvenom derbiju sjevernog Londona u nedelju u 17 sati i 30 minuta, pri čemu su ekipe razdvojene sa samo jednim bodom u Premier ligi na osmoj i devetoj poziciji. Londonski derbi će se igrati iza zatvorenih vrata na stadionu Tottenham Hotspur po prvi put nakon pandemije koronavirusa.

Arsenal u ovu utakmicu ulazi u boljoj formi od svojih gradskih rivala i imaju bod više u borbi za pozicije koje vode na europska natjecanja.

Tottenham - Arsenal

Mnogo prije nego što su mnogi predviđali, čini se da su navijači Tottenhama izgubili vjeru u glavnog trenera Jose Mourinha nakon loših rezultata. Tottenham je pobjeđivao domaće utakmice protiv West Hama i Evertona, ali to su im jedine dvije pobjede u 11 utakmica koje se protežu od sredine veljače.

Poraz od 3-1 protiv Sheffielda bio je težak s obzirom na VAR uzbuđenja koja su se događala na tom susretu. Isto možemo reći i za remi protiv Bournemoutha u prošlom kolu, ekipe koja se bori u zoni ispadanja protiv koje Mourinhov tim nije uspio postići pogodak. Protiv ekipe koja je u strašnoj formi i kojoj je United postigao pet golova prije toga, Tottenham nije uspio zabilježiti niti jedan udarac u okvir gola.

Rezultati nisu jedini koji su razočarali, budući da je Tottenham u tjedan dana prije prekida lige zbog pandemije koronavirusa ispao iz dva kup natjecanja, nastupi su bili čak i lošiji od trenutnih. Varnice su se pojavile na terenu i ranije ovog tjedna kada su se Lloris i Heung-min zakačili nakon završetka prvog poluvremena protiv Evertona, što nam daje očiglednu sliku atmosfere u Mourinhovom timu.

Mourinho posjeduje niz napadačkih talenata u svom timu, ali izvući maksimum iz tih igrača se dokazuje kao vrlo težak zadatak. Jedna pozitivna stvar za ekipu Jose Mourinha jeste ta što su povećali broj utakmica bez primljenog gola – tri od posljednje četiri – dok je pozvao svoju ekipu da pronađe ravnotežu između napada i obrane. To je jedini način na koji će Tottenham održati svoju sezonu živom u Premier ligi, jer je top 5 pozicija u ovom trenutku van realnih mogućnosti, dok je Europska liga ono najbolje što mogu ciljati do kraja sezone.

Baš kad je uživao na svojoj favoriziranoj poziciji, Eric Dier je dobio zabranu od četiri utakmice od strane FA zbog suočavanja sa navijačem nakon poraza u FA kupu u ožujku protiv Norwicha. U međuvremenu, kolega iz prvog tima Dele Alli je pod znakom sumnje nakon što je propustio posljednje dvije utakmcie Tottenhama. Japhet Tanganga, još jedan redovni igrač prije ozljede, također neće biti prisutan na ovoj utakmici. Mourinho će možda rotirati sastav nakon remija sa Bournemouthom, što bi moglo značiti da će Son i Lucas Moura zamijeniti Stevena Bergwijna i Erika Lamelu u napadu.

Tottenham: Lloris; Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Sissoko, Winks, Lo Celso; Lucas, Kane, Son

Arsenal se nalazi u sličnoj poziciji, nakon što su platili cijenu za loš start prošlog mjeseca kada su izgubili prve dvije utakmice. Istina, problemi Arsenala sežu mnogo dalje od toga, ali činilo se da je nakon poraza od 2-1 protiv Brightona, Mikel Arteta shvatio veličinu zadatka koju je naslijedio. Španjolac je stekao reputaciju dobrog taktičara, a Arsenal je u tri tjedna od tog poraza pokazao stvarne znakove oporavka.

Arsenal je ostvario pobjedu u tri uzastopne utakmice bez primanja gola prije nego što su odigrali remi protiv Leicestera (1-1) u svojoj posljednjoj utakmici. Njihova poboljšana forma im je pomogla da prestignu Tottenhama na tabeli, što će biti dovoljno za Europsku ligu, zbog te zabrane Manchester Cityja u Ligi prvaka. Ipak, od listopada 2018. godine, Arsenal je pobijedio tri gostujuće ligaške utakmice zaredom, dok Totenham ide po treću uzastopnu pobjedu na domaćem terenu po prvi put u 15 mjeseci.

Arsenal također ima suspendiranog igrača, nakon što je Eddie Nketiah dobio crveni karton protiv Leicestera. U međuvremenu su van terena Guendouzi i Ozil kao i Bernd Leno, Calum Chambers, Pablo Mari i Gabriel Martinelli.

Arsenal: Martinez; Mustafi, Luiz, Kolasinac; Bellerin, Xhaka, Ceballos, Tierney; Saka, Lacazette, Aubameyang

Prijedlog za klađenje

Arsenal je bio u dobroj formi posljednjih tjedana i pretekao je Tottenhama na tabeli. Međutim, Topnici su bez pobjede u pet ligaških gostovanja Tottenhamu. Oba tima se bore za pozicije koje vode na europska natjecanja, te stoga očekujem golove na obje strane, s obzirom da je tako bilo u tri od posljednjih pet susreta između ova dva tima.

Ovo je vrlo važna utakmica za dva londonska suparnika i zbog toga očekujem i kartone na ovom susretu na kojem sudi Michael Oliver sudac koji u prosjeku pokaže 3.18 kartona po utakmici. Ove dvije oklade se mogu kombinirati na betbuilderu u bet365 kladionici. Bet365 kladionica nam uz sve to nudi bonus dobrodošlice za sve nove članove koji se registriraju na gumb ispod. Odigraj da će oba tima dati gol + više od 2 kartona na utakmici po koeficijentu 1.94 u bet365 kladionici!

KLADI SE BEZ POREZA

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!